IMM-urile și firmele din HoReCa pot accesa finanțări de 100.000 euro pentru panouri fotovoltaice și stații de reîncărcare

IMM-urile și firmele din HoReCa pot accesa finanțări de 100.000 euro pentru panouri fotovoltaice și stații de reîncărcare
scris 3 sep 2020

Întreprinderile mici și mijlocii din domeniul Horeca vor avea posibilitatea să acceseze o finanțare nerambursabilă de până la 100.000 de euro pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice și pentru instalarea stațiilor electrice de reîncărcare, potrivit programului ”Electric Up” adoptat joi de Guvern prin ordonanță de urgență.

Suma necesară implementării programului este de 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare.

Deputații au decis limitarea liberului acces pe piața distribuției de carburanți la operatorii cu spații de depozitare. Doar USR a votat împotrivă susținând că favorizează o firmă care “are legături cu Rusia”. CITEȘTE ȘI Deputații au decis limitarea liberului acces pe piața distribuției de carburanți la operatorii cu spații de depozitare. Doar USR a votat împotrivă susținând că favorizează o firmă care “are legături cu Rusia”.

Ajutorul de minimis este în sumă maximă de 100.000 euro pentru un beneficiar, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Finanțarea va fi acordată pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp - 100 kWp, sisteme care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante, cu scopul susținerii acestor operatori, creșterea capacităților de producere a energiei electrice din surse regenerabile, creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu și, opțional, livrării surplusului în Sistemul Energetic Național, precum și stimularea utilizării autovehiculelor electrice şi electrice hibrid plug-in, creșterea numărului de autovehicule electrice și electrice hibrid-plug înmatriculate și dezvoltarea turismului. 

Avertisment ANRE: Neîndeplinirea obligației de ofertare a gazelor este sancționată cu o amendă de 5-10% din cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Avertisment ANRE: Neîndeplinirea obligației de ofertare a gazelor este sancționată cu o amendă de 5-10% din cifra de afaceri

Beneficiarii sunt întreprinderi mici și mijlocii, precum și reprezentanți ai domeniului HoReCa, persoane juridice române, care au înscrise ca activitate principală sau secundară, conform codurilor CAEN, una din activitățile corespunzătoare domeniului HOoReCa.

viewscnt
Afla mai multe despre
electri up
program
guvern
statii
reincarcare
panouri
fotovoltaic
horeca
imm