Importurile de electricitate ale României au ajuns la un record istoric

Importurile de electricitate ale României au ajuns la un record istoric
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

România a importat, joi, peste 2.600 de MW, reprezentând un record istoric, pe fondul deconectării automate a unui reactor nuclear de la Cernavodă, arată datele Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Cel mai mare nivel al importurilor de electricitate a fost atins la ora 9:47, respectiv 2.617 MW, foarte aproape de capacitatea maximă de import, 3.000 de MW, scrie Agerpres.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

La aceeași oră, datele operative ale Transelectrica arată că unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată de la sistemul energetic național (SEN).

După acest vârf, importurile au început să scadă ușor și au ajuns la 2.296 MW la ora 14:40. Consumul era de 7.639 MW, iar producția internă, de 5.343 MW.

Nuclearelectrica a anunțat, joi dimineața, că unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în SEN. Specialiștii CNE Cernavodă investighează cauza și susțin că deconectarea automată a unității s-a produs în condiții de siguranță.

România poate importa energie la o putere de maximum 3.000 MW și poate exporta până la 2.800 MW, potrivit unui raport al Transelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
electricitate