Importurile de gaze au crescut. Și producția urcă

Importurile de gaze au crescut. Și producția urcă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2024

România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 tone echivalent petrol (tep), cu 18,2% mai mare (+31.900) față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția internă de gaze naturale a totalizat, în perioada menționată, 1,283 milioane tep, fiind cu 2% peste cea din ianuarie-februarie 2023 (+24.900 tep), scrie Agerpres.

VIDEO Therme își amenajează centrală cu panouri fotovoltaice, cu sistem de stocare a energiei în baterii CITEȘTE ȘI VIDEO Therme își amenajează centrală cu panouri fotovoltaice, cu sistem de stocare a energiei în baterii

Conform estimărilor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, producția de gaze naturale este estimată să urce cu un ritm mediu anual de 3,6%, în perioada 2023-2026.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
import gaze
petrol