Importurile de gaze au scăzut cu peste 17% în primele 7 luni din 2022, producția s-a redus cu aproape 5%

Importurile de gaze au scăzut cu peste 17% în primele 7 luni din 2022, producția s-a redus cu aproape 5%
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2022

România a importat, în primele șapte luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,301 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 17,3% (-271.500 tep) mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Putin avertizează că Rusia ar putea intensifica atacurile împotriva infrastructurii din Ucraina. Ucrainenii își continuă ofensiva în nord-estul țării CITEȘTE ȘI Putin avertizează că Rusia ar putea intensifica atacurile împotriva infrastructurii din Ucraina. Ucrainenii își continuă ofensiva în nord-estul țării

Producția internă de gaze naturale a fost, în perioada menționată, de peste 4,067 milioane tep, cu 4,9% (209.200 tep) sub cea din primele șapte luni din 2021.

Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează pentru 2022 o producție de gaze de 7,45 milioane tep și importuri de 2,33 milioane tep, în creștere cu 1,9%, respectiv în scădere cu 19,6%, de la an la an.

viewscnt
Afla mai multe despre
importuri gaze rusia
romania importuri gazprom
romania dependenta gaze rusia