Incident la o uzină de îmbogățire a uraniului din Rusia, un tehnician a fost ucis

Incident la o uzină de îmbogățire a uraniului din Rusia, un tehnician a fost ucis
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2023

O persoană a fost ucisă vineri la o uzină de îmbogățire a uraniului din regiunea Ural din Rusia, după ce un cilindru care conținea un compus de uraniu sărăcit s-a spart, a anunțat agenția nucleară de stat Rosatom, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rosatom a precizat că nivelurile de radiații la uzină și în zona înconjurătoare sunt normale și a dat asigurări că incidentul nu reprezintă o amenințare pentru persoanele care locuiesc în zonă, scrie News.ro.

CFR Călători estimează în 2023 o pierdere mai mare cu 351%, față de cea de anul trecut CITEȘTE ȘI CFR Călători estimează în 2023 o pierdere mai mare cu 351%, față de cea de anul trecut

"Suntem profund întristați să anunțăm un incident tragic la Uzina Electrochimică din Ural, soldat cu decesul unui muncitor", a declarat Rosatom.

Agenția a precizat că muncitorul a murit din cauza unei "leziuni mecanice" cauzate de o spărtură într-un container cu hexafluorură de uraniu, un compus chimic utilizat în îmbogățirea uraniului.

Rosatom, care deține uzina, a declarat că forma sărăcită a compusului este mai puțin radioactivă decât uraniul natural.

Gabriela Firea a demisionat din guvern CITEȘTE ȘI Gabriela Firea a demisionat din guvern

Agenția a precizat că ceilalți membri ai personalului au fost trimiși, totuși, pentru examinare medicală și că majoritatea au fost deja externați după ce au fost supuși procedurilor de decontaminare.

"Nu există niciun fel de pericol pentru locuitorii orașului Novouralsk sau pentru personalul uzinei", a declarat directorul adjunct al uzinei, Iuri Mineev.

Uzina spune că îmbogățește uraniu pentru a fi utilizat în centralele nucleare și este cea mai mare de acest tip din lume. Cauzele incidentului sunt în curs de investigare, a precizat aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosatom rusia
rusia energie nucleară
rusia uraniu îmbogățit