Intrarom a instalat 10.000 de contoare inteligente pentru CEZ

Intrarom a instalat 10.000 de contoare inteligente pentru CEZ
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2020

Intrarom, subsidiară din România a Intracom Telecom Group, împreună cu subcontractorii ADD Grup Moldova și ADREM Invest, au finalizat la mijlocul lunii august, un contract pilot cu Distribuție Energie Oltenia, din cadrul CEZ România, care a constat în furnizarea și instalarea unui a 10.000 de contoare inteligente și a unui subsistem de măsurare și transmitere a informației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul este parte integrantă din strategia CEZ Group de a investi în modernizarea sistemului de măsurare a energiei electrice, proces ce implică înlocuirea contoarelor de electricitate ale clienților din zonele menționate anterior cu contoare inteligente, ce vor fi incluse într-un sistem de contorizare inteligentă.

Operatorul de transport gaze ucrainean a pus ochii pe piața din România: până la finalul anului vrea să semneze noi acorduri de interconectare cu Transgaz CITEȘTE ȘI Operatorul de transport gaze ucrainean a pus ochii pe piața din România: până la finalul anului vrea să semneze noi acorduri de interconectare cu Transgaz

Prin intermediul acest proiect pilot s-au furnizat 10.000 de contoare inteligente, filtre și concentratoare de date și servicii de instalare, configurare și integrare a acestora în sistemul informatic (MMDC) existent, testare și punere în funcțiune, implicând totodată toate lucrările aferente de șantier, precum și servicii de instruire a personalului, servicii de garanție și asistență tehnică.

Noul sistem de măsurare inteligență a energiei va furniza mai multe informații decât un contor convențional, asigurând o comunicație bidirecțională între contorul electronic inteligent și subsistemul de gestionare a datelor măsurate. Prin intermediul sistemului, se va asigura citirea, conectarea și deconectarea la distanță a contoarelor, sporindu-se astfel confortul utilizatorului final.

Proiectul, intitulat ''Sistem de măsurare și transmitere a datelor de la contoare, este al doilea proiect pe care ADD Grup și Intrarom îl implementează la DEO. Primul a fost desfășurat în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
contoare inteligente
intrarom
add
adrem