Cotațiile petrolului au început săptămâna cu scăderi substanțiale

Cotațiile petrolului au început săptămâna cu scăderi substanțiale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 sep 2020

Cotațiile petrolului au început săptămâna cu scăderi substanțiale, după ce Arabia Saudită a redus prețurile de vânzare pentru luna octombrie, iar importurile Chinei au încetinit de la maxime record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Arabia Saudită, cel mai mare producător la nivel mondial, a redus prețurile de vânzare a petrolui atât pentru clienții asiatici, cât și pentru SUA, semn că cererea încetinește din nou, potrivit Bloomberg. Discountul oferit de Saudi Aramco la vânzările în Asia este cel mai mare din ultimele 5 luni.

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Totodată, China, cel mai mare importator global de țiței, care a susținut revenirea recentă a prețurilor prin achiziții record, a importat mai puțin petrol în august, comparativ cu maximele record atinse recent.

Totuși, importurile de petrol ale Chinei au urcat cu 12,6% în august, comparativ cu perioada echivalentă a anului trecut.

Petrolul Brent a atins un minim intraday de 41,73 dolari/baril, iar referința americană West Texas Intermediate (WTI) a coborât până la 38,77 dolari/baril.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
wti
crude
brent
cotatii
pret petrol
arabia saudita
preturi petrol