Israelienii de la Econergy împrumută 60 milioane euro pentru cel mai mare parc solar din România, inaugurat recent

Israelienii de la Econergy împrumută 60 milioane euro pentru cel mai mare parc solar din România, inaugurat recent
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 nov 2023

Compania israeliană Econergy, dezvoltatoarea celui mai mare parc fotovoltaic din România, inaugurat luna trecută la Rătești, a obținut un împrumut de 60 de milioane de euro de la Raiffeisen Bank International pentru finanțarea proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul de la Rătești, județul Argeș, deținut în proporții egale de Econergy și firma compatrioată Nofar Energy, a fost inaugurat oficial la finele lunii trecute, conectarea la rețea fiind așteptată în perioada imediat următoare.

Cu o suprafață de 170 de hectare, parcul are o capacitate totală instalată de 155 MW și urmează să producă anual aproximativ 220 GWh de energie electrică.

Banca Europeană pentru Hidrogen: UE lansează prima licitație pentru sprijinirea producției de hidrogen din surse regenerabile CITEȘTE ȘI Banca Europeană pentru Hidrogen: UE lansează prima licitație pentru sprijinirea producției de hidrogen din surse regenerabile

Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 102 milioane de euro, fiind cea mai mare efectuată până acum în fotovoltaicul românesc.

Acordul de finanțare semnat cu Raiffeisen este primul din sectorul energetic din România care nu a necesitat încheierea de contracte de vânzare în avans (PPA), potrivit Econergy. Împrumutul va fi rambursat pe baza veniturilor din vânzările de energie electrică generată în cadrul proiectului de la Rătești.

Econergy are alte trei proiecte fotovoltaice în construcție în România, cu o capacitate totală de 234 MW, care sunt estimate să intre în funcțiune în următoarele șase luni.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
econergy
parc solar ratesti
cel mai mare parc fotovoltaic romania
raiffeisen bank international
imprumut