Mircea Dinescu își face parc solar la moșie. Asociere cu nume interesante

Mircea Dinescu își face parc solar la moșie. Asociere cu nume interesante

Sursă foto: captură Prima TV

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 2 nov 2023

O firmă la care cel mai mare asociat, cu 50% din capital, este poetul, publicistul, realizatorul TV și antreprenorul Mircea Dinescu pregătește un parc fotovoltaic cu putere instalată de peste 17 MW, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

Unitatea de producție de energie regenerabilă este gândită să fie amplasată pe un teren cu suprafață de circa 25 de hectare din extravilanul comunei Cetate, județul Dolj, unde Dinescu deține mai multe proprietăți.

ULTIMA ORĂ Iohannis a promulgat noile măsuri fiscale și tăieri de cheltuieli, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. LISTA noilor taxe și facilităților tăiate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Iohannis a promulgat noile măsuri fiscale și tăieri de cheltuieli, pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea. LISTA noilor taxe și facilităților tăiate

Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ 14,5 milioane de euro, iar durata lucrărilor – la 2 ani, potrivit documentației proiectului.

Avizul tehnic de racordare (ATR) emis de Transelectrica în urmă cu peste un an stipulează că, pentru branșarea parcului fotovoltaic Cetate, este nevoie de realizarea mai multor lucrări majore de întărire a rețelei naționale de transport, preconizate a fi finalizate de către operatorul sistemului energetic național până la sfârșitul lui 2025.

Tranzacție: Grupul ceh Agrofert, controlat de fostul premier Andrej Babis, preia East Grain din Cluj. Cea mai importantă investiție externă în agrobusinessul românesc din ultimul an CITEȘTE ȘI Tranzacție: Grupul ceh Agrofert, controlat de fostul premier Andrej Babis, preia East Grain din Cluj. Cea mai importantă investiție externă în agrobusinessul românesc din ultimul an

Firma dezvoltatoare a proiectului, Helios Power Energy SRL, a fost înființată în 2021.

Asociații lui Mircea Dinescu sunt Mihai Stânișoară, fost parlamentar PD, PDL și PNL (2000-2016), ex-consilier prezidențial pe probleme de securitate națională (2007-2008) și fost ministru al Apărării în Guvernul PDL-PSD Boc 1 (2008-2009), fiul acestuia, Andrei Stânișoară, fost subprefect de Mehedinți și actualmente atașat comercial la Ambasada României în Cipru, Andreea-Florentina Blejnar, avocat și expert în insolvență, soția fostului șef al ANAF Sorin Blejnar, și Lelia Nețoiu, jurist specializat în energie regenerabilă (fără legătură de rudenie cu omul de afaceri Gheorghe Nețoiu, care își face și el parc solar la Cetate).

VIDEO Faimoasa stațiune Acapulco a suferit distrugeri masive după ce a fost lovită cu furie de urganul Otis CITEȘTE ȘI VIDEO Faimoasa stațiune Acapulco a suferit distrugeri masive după ce a fost lovită cu furie de urganul Otis

Lelia Nețoiu (care este și administratorul Helios Power Energy SRL) deține 19,19% din părțile sociale, la fel ca Andrei Stânișoară. Mihai Stânișoară și Andreea-Florentina Blejnar, care au intrat foarte recent în firmă, au câte 5,81%.

Andrei Stânișoară, fiul lui Mihai Stânișoară, mai este acționar, cu aproape 50% din capital, la ferma zootehnică de porcine Top Agro Business SRL din comuna Ciupercenii Noi, Dolj, o afacere cu rulaj de peste 2,2 milioane lei și profit net de circa 640.000 lei anul trecut. Firma dezvoltă și ea un parc fotovoltaic în comună, de 1,1 MW, de proiect ocupându-se juridic, ca reprezentant, Lelia Nețoiu. Proiectul, cu aviz de racordare emis în primăvară, se află în evaluare la Ministerul Energiei, dezvoltatorul solicitând finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Helios Power Energy SRL își are sediul social tot în comuna Ciupercenii Noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea dinescu
mircea dinescu prima tv
mircea dinescu afaceri
mircea dinescu investiții
mircea dinescu energie regenerabilă