Italia: Producția de energie eoliană și solară a atins un nivel record

Italia: Producția de energie eoliană și solară a atins un nivel record
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Producția de energie eoliană și solară a Italiei a atins anul trecut un nivel record, arată datele publicate luni de operatorul de transport și sistem Terna, în condițiile în care capacitatea nou instalată de energie regenerabilă a crescut de peste două ori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția panourilor solare a urcat la 30,6 TWh, în timp ce parcurile eoliene au produs 23,4 TWh. Toate sursele de energie regenerabilă, inclusiv centralele hidroelectrice, au acoperit aproape 37% din cererea de electricitate, față de 31% în 2022, a precizat Terna.

FOTO Ministrul Energiei a depus plângere penală după o manipulare video în care era prezentat ca promovând o falsă schemă de investiții Enel. Anterior, un sucevean s-a trezit fără niciun ban. Cum se pune în practică o fraudă cu investiții CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Energiei a depus plângere penală după o manipulare video în care era prezentat ca promovând o falsă schemă de investiții Enel. Anterior, un sucevean s-a trezit fără niciun ban. Cum se pune în practică o fraudă cu investiții

Capacitatea nou instalată de energie regenerabilă a urcat cu 5,8 GW, un avans semnificativ față nivelul de 2,7 GW în 2022, scrie Agerpres.

În 2023, consumul de energie electrică al Italiei a scăzut cu 2,8%, la 306,1 miliarde kWh, a informat Terna. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie eoliană
italia