Prețurile petrolului au crescut puternic, din cauza conflictelor geopolitice și a vremii nefavorabile

Prețurile petrolului au crescut puternic, din cauza conflictelor geopolitice și a vremii nefavorabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Contractele futures pentru țițeiul din Statele Unite au crescut luni cu aproximativ 3%, în condițiile în care ctraderiii au observat o reducere a ofertei de petrol din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu și Ucraina și a vremii extrem de rece din America de Nord, în timp ce optimismul de pe bursa din SUA a semnalat creșterea cererii pe viitor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrare în martie au crescut cu 1,83 dolari, sau cu 1,83%, până la 80,40 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO Ministrul Energiei a depus plângere penală după o manipulare video în care era prezentat ca promovând o falsă schemă de investiții Enel. Anterior, un sucevean s-a trezit fără niciun ban. Cum se pune în practică o fraudă cu investiții CITEȘTE ȘI FOTO Ministrul Energiei a depus plângere penală după o manipulare video în care era prezentat ca promovând o falsă schemă de investiții Enel. Anterior, un sucevean s-a trezit fără niciun ban. Cum se pune în practică o fraudă cu investiții

Contractul futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI) din SUA, pentru livrare în februarie, a crescut cu 2,14 dolari, sau 2,92%, la 75,55 dolari pe baril, contractul urmând să expire luni.

Cel mai activ contract WTI, pentru martie ,a crescut cu 1,99 dolari, la 75,24 dolari.

”Factorii geopolitici încep să se amestece”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group, citând războiul dintre Israel și Hamas în Gaza, luptele militarilor SUA cu rebelii Houthi din Yemen, precum și invazia rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

Vremea rece severă în SUA limitează producția de țiței în Dakota de Nord, al treilea stat mare producător de petrol, și împiedică producția în alte state, în timp ce o bursă puternică indică o cerere mai mare, în loc de o posibilă recesiune economică, a spus Flynn, care a adăugat că pesimismul cu privire la economie dispare.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret