Italia: Șase furnizori de energie, inclusiv liderii Eni și Enel, amendați cu peste 15 milioane de euro din cauza “facturării agresive"

Italia: Șase furnizori de energie, inclusiv liderii Eni și Enel, amendați cu peste 15 milioane de euro din cauza “facturării agresive"
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Șase furnizori de energie din Italia, inclusiv liderii Eni și Enel, au fost amendați cu peste 15,6 milioane de euro pentru că au cerut consumatorilor să plătească facturi mai mari într-o perioadă în care era în vigoare un embargo cu privire la majorările unilaterale de prețuri, a anunțat autoritatea pentru concurență din Italia (AGCM), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facturarea “agresivă” s-a derulat în perioada cuprinsă între luna august 2022 și luna iunie 2023, când guvernul de la Roma a interzis furnizorilor de gaze și electricitate să majoreze prețurile în mod unilateral, a precizat AGCM.

VIDEO Noua stație de metrou - deschisă. Circulație în sistem pendulă CITEȘTE ȘI VIDEO Noua stație de metrou - deschisă. Circulație în sistem pendulă

Grupul Enel a primit amenda maximă posibilă, de 10 milioane de euro, în timp ce Eni a primit o amendă de cinci milioane de euro pentru că aceste firme au majorat prețurile pentru peste patru milioane de clienți, fără un avertisment prealabil, scrie Agerpres.

Companiile regionale de utilități Acea și Dolomiti Energia au fost amendate cu 560.000 de euro, respectiv 50.000 de euro pentru că au transmis clienților un avertisment mai scurt decât prevede legea înainte de a majora prețurile.

Divizia din Italia a grupului spaniol de utilități Iberdola a fost amendată și ea cu 25.000 de euro pentru că și-a amenințat clienții că le va întrerupe furnizarea energiei dacă nu acceptă să semneze un nou contract care prevedea “condiții economice nefavorabile”, a precizat AGCM.

În sfârșit, furnizorul Edison a primit cea mai mică amendă posibilă, 5.000 de euro, pentru că deși a majorat prețurile înainte de data la care trebuia să o facă, ulterior a returnat banii clienților, iar comportamentul său a afectat doar un număr redus de persoane, a precizat autoritatea de supervizare.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
enel
engie