Italia va investi într-o fabrică a Enel din Sicilia, pentru a crește producția de panouri fotovoltaice

Italia va investi într-o fabrică a Enel din Sicilia, pentru a crește producția de panouri fotovoltaice
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2024

Italia va investi în noua fabrică de panouri fotovoltaice a Enel din Sicilia, susținând planul companiei de a crește producția și de a deveni principalul producător european de panouri solare, a declarat premierul Giorgia Meloni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Sunt 90 de milioane de euro (97 de milioane de dolari) pentru acest proiect din Planul Național de Recuperare și Reziliență (NRRP)... ceea ce va permite fabricii actuale să se consolideze și să fie înființată o nouă linie de producție”, a spus Meloni la sfârșitul vizitei ei la uzina 3Sun, din orașul Catania, scrie News.ro.

VIDEO Pregătiri pentru o investiție de 40 milioane euro în țară, într-o fabrică de reciclare. România - pionier în Europa centrală și de Est CITEȘTE ȘI VIDEO Pregătiri pentru o investiție de 40 milioane euro în țară, într-o fabrică de reciclare. România - pionier în Europa centrală și de Est

Ea a adăugat: ”Pariul nostru este ca Catania să devină unul dintre cele mai importante noduri în producția de panouri solare”.

Capacitatea de producție existentă a fabricii de aproximativ 200 de megawați (MW) pe an este programată să se extindă la 3 gigawați (GW) până la sfârșitul acestui an, cu o întârziere de șase luni față de ceea ce a fost anunțat inițial de Enel în 2022.

Meloni a spus că scopul este de a crea 700 de noi locuri de muncă până la sfârșitul anului 2024 și alte 1.000 indirect, în companiile care lucrează cu uzina 3Sun.

Proiectul de creștere a capacității fabricii vine în contextul în care Uniunea Europeană încearcă să accelereze trecerea la surse regenerabile și să pună capăt dependenței sale de gazele importate din Rusia.

Meloni, care a preluat conducerea guvernului italian în octombrie 2022, s-a angajat să stimuleze sursele regenerabile în sud, pentru a încerca să abordeze deceniile de subdezvoltare.

”Ne dorim și trebuie să fim competitivi în acest sector în comparație cu jucătorii asiatici”, a spus Meloni.

Shell - cădere puternică de profit. Estimările erau însă chiar mai pesimiste CITEȘTE ȘI Shell - cădere puternică de profit. Estimările erau însă chiar mai pesimiste

În ianuarie, Enel a asigurat un pachet financiar de 560 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI) și un grup de bănci italiene, conduse de UniCredit, pentru a extinde fabrica.

Alte fonduri pentru fabrică vor veni din fondul de inovare al Uniunii Europene pentru proiecte de tehnologie verde.

Grupul energetic este, de asemenea, în discuții cu potențiali investitori pentru a putea vinde până la 50% în fabrică, au spus surse apropiate situației.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
panouri fotovoltaice