Joe Biden consideră că gazoductul Nord Stream 2 este o afacere proastă pentru Europa

Joe Biden consideră că gazoductul Nord Stream 2 este o afacere proastă pentru Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2021

Președintele american Joe Biden consideră că gazoductul Nord Stream 2 este o afacere proastă pentru Europa, a declarat, marți, secretarul pentru presă al Casei Albe, Jen Psaki, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Psak a spus că administrația Biden va evalua măsurile care au fost luate până acum în legătură cu această conductă, scrie News.ro.

FOTO ENEL a pus în funcțiune 6 stații de încărcare a vehiculelor electrice în Constanța CITEȘTE ȘI FOTO ENEL a pus în funcțiune 6 stații de încărcare a vehiculelor electrice în Constanța

Construirea gazoductului care trece pe sub Marea Baltică către Europa, cu o lungime totală de 1.230 de kilometri, dezvoltat de gigantul rus Gazprom, este aproape încheiată.

Statele Unite se tem că gazoductul va spori dependența țărilor europene față de Rusia și că va crește influența Moscovei.

Gazprom este principalul deținător al Nord Stream 2, însă jumătate din finanțări au fost asigurate de către grupurile germane Uniper și Wintershall, giganții anglo-olandez Shell, austraic OMV și francez Engie.

viewscnt
Afla mai multe despre
joe biden
nord stream 2