Biden-Putin, prima convorbire telefonică, inclusiv despre Navalnîi

Biden-Putin, prima convorbire telefonică, inclusiv despre Navalnîi
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 ian 2021

Noul președinte american Joe Biden a avut marți o convorbire cu omologul său rus Vladimir Putin, pentru prima dată de la instalarea sa la Casa Albă, în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte aflate în centrul unor tensiuni dintre cele două țări, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

''L-am contactat pe președintele Putin în această după-amiază cu intenția de a discuta despre dorința noastră de a prelungi cu cinci ani tratatul bilateral de reducere a arsenalului nuclear Noul START'' care expiră la începutul lunii februarie, ''dar și pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea Ucrainei în fața agresiunii persistente a Rusiei'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, arată Agerpres.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Joe Biden și-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la ''otrăvirea'' lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus arestat de Moscova pe 17 ianuarie la revenirea în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvirea cu agent neurotoxic din familia Noviciok.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Arestarea sa a generat proteste violente în Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
biden
putin