Lidere pe piețele lor, OMV Petrom și Renovatio se pregătesc să instaleze cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra-rapidă în benzinăriile OMV și Petrom

Lidere pe piețele lor, OMV Petrom și Renovatio se pregătesc să instaleze cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra-rapidă în benzinăriile OMV și Petrom
scris 10 mai 2021

Principalul comerciant de carburanți din România, OMV Petrom, și deținătorul celei mai extinse rețele de stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice, Renovatio, vor să instaleze cel puțin 40 de stații de reîncărcare rapidă și ultra-rapidă în stațiile OMV și Petrom din România până la finalul anului 2022.

20 de stații dintre cele 40 vor avea o putere instalată de 350 de kW, care permite reîncărcarea bateriei în mai puțin de 20 de minute. Acestea vor forma cea mai extinsă rețea de stații de reîncărcare ultra rapidă din România.

Toate locațiile vor avea cel puțin o stație de reîncărcare cu o putere de minim 50kW.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Un ciclu de reîncărcare a bateriei unui autovehicul electric variază în funcție de configurația bateriei și de compatibilitățile tehnologice ale autovehiculului cu soluția de încărcare. Ținta acestor puncte de realimentare este de a permite conducătorilor vehiculelor electrice sa fie înapoi la drum în mai puțin de 20 de minute. Stațiile de reîncărcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) din România, cât și în zone urbane.

“Mobilitatea electrică este un proiect pe termen lung și vine în întâmpinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. În ultima perioadă, vedem că din ce în ce mai mulți români optează pentru autovehicule electrice și hibride. Chiar dacă în România, în prezent, numărul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrică să devină o opțiune pe scară largă, în special pe distanțe scurte. Iar noi ne pregătim să asigurăm, în următorii ani, infrastructura necesară pentru diverse opțiuni de mobilitate”, susține Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În urmă cu patru ani, OMV Petrom a fost prima companie de energie din România care, în cadrul unui proiect-pilot, a instalat prima stație de reîncărcare rapidă pentru mașinile electrice, într-o stație de distribuție carburanți OMV. În anul 2020, OMV Petrom a anunțat că va instala, până la finalul anului 2021, alte 40 de stații de reîncărcare în stații de distribuție OMV și Petrom din România și Bulgaria.

Renovatio e-charge este astăzi cea mai mare rețea din România, cu peste 270 de puncte de încărcare, acoperind peste 2.500 kilometri din coridoarele principale de transport din România și marile aglomerări urbane. Soluțiile de e-roaming implementate vor deschide accesul atât către rețele partenere din țară cât și regionale (Ungaria, Croația, Bulgaria, etc.). Strategia pentru următorii ani este de a extinde serviciile oferite și către alte tipuri de combustibili alternativi, in special hidrogenul.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
renovatio
stații
mașini electrice
încărcare