Mandatul lui Alexandru Chiriță la conducerea Electrica SA a fost prelungit

Mandatul lui Alexandru Chiriță la conducerea Electrica SA a fost prelungit
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Mandatul lui Alexandru Chiriță în postul de director general al Electrica SA a fost prelungit până la 31 martie 2024, arată un comunicat transmis de companie Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Electrica informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în cadrul ședinței din data de 22 ianuarie 2024, Consiliul de Administrație al societății, la recomandarea Comitetului de Nominalizare și Remunerare, a hotărât prelungirea duratei mandatului acordat lui Alexandru-Aurelian Chiriță în calitate de director general interimar pana la data de 31 martie 2024 (inclusiv), în aceleași condiții”, arată anunțul.

Microhidrocentrale de cel puțin 45 MW, reevaluate post-factum ca impact asupra mediului la presiunea Comisiei Europene. România e în infringement de 9 ani CITEȘTE ȘI Microhidrocentrale de cel puțin 45 MW, reevaluate post-factum ca impact asupra mediului la presiunea Comisiei Europene. România e în infringement de 9 ani

De asemenea, în data de 19 ianuarie 2024, Electrica a primit o notificare de la BERD referitoare la vânzarea unor acțiuni. Astfel, participația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) la capitalul Electrica a scăzut la 4,9502% după ce instituția financiară internațională a vândut, la începutul săptămânii trecute, 205.505 acțiuni ale companiei.

Compania are o capitalizare de 3,88 miliarde lei scrie News.ro.

Electrica a raportat în primele nouă luni ale anului trecut un profit net de 418,3 milioane lei, în scădere cu 21,6%, față de perioada similară din 2022. Veniturile operaționale s-au ridicat la 9,89 miliarde lei, în perioada ianuarie-septembrie 2023, în scădere ușoară cu 3,2%.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru chiriță
electrica