Manuel Costescu a demisionat din consiliul de supraveghere al Transelectrica după ce a fost ales deputat

Manuel Costescu a demisionat din consiliul de supraveghere al Transelectrica după ce a fost ales deputat
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2016

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei Manuel Costescu a demisionat din funcția de membru în consiliul de supraveghere al companiei de stat Transelectrica (simbol bursier TEL), a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Costescu a câștigat un mandat de deputat din partea Uniunii Salvați România (USR), pentru diaspora, scrie News.ro.

„Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA informează publicul investitor că, în ședința din 14 decembrie 2016 Consiliul de Supraveghere a luat act de demisia, din calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, a lui Manuel Costescu, începând cu data de 13 decembrie 2016”, arată comunicatul companiei.

Costescu era membru în Consiliul de supraveghere din august 2016, mandat care urma să se încheie în 30 mai 2017.

Din Consiliul de supraveghere al Transelectrica fac acum parte: Dragoș Corneliu Zachia-Zlatea (președinte al consiliului), Ovidiu Petrisor Artopolescu, Radu Bugică, Daniel - Cristian Pîrvulescu, Costin Mihalache și Dorin Alexandru Badea, potrivit datelor de pe site-ul Transelectrica.

Costescu a condus Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, aflat în subordinea Ministerului Economiei și care gestionează proiectul InvestRomania.

KazMunayGas susține că a ajuns în etapa finală în negocierile cu chinezii de la CEFC privind vânzarea Rompetrol CITEȘTE ȘI KazMunayGas susține că a ajuns în etapa finală în negocierile cu chinezii de la CEFC privind vânzarea Rompetrol

Manuel Costescu a fost adus în februarie în Guvern, după ce a fost director în Londra la banca americană JP Morgan. În iunie, premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Costescu în funcția de secretar de stat la Ministerul Economiei.

Transelectrica a realizat un profit net de 213,3 milioane lei, în primele nouă luni ale acestui an, în scădere cu 30% față de perioada similară a anuui trecut. Veniturile totale au scăzut cu 14%, la 1,89 miliarde lei, în primele trei trimestre ale anului.

Transelectrica este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,1 miliarde lei (473 milioane euro). Compania este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,7% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
manuel costescu
usr
transelectrica