Meyer Burger va închide o fabrică fotovoltaică din Germania pentru a se concentra pe SUA

Meyer Burger va închide o fabrică fotovoltaică din Germania pentru a se concentra pe SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 feb 2024

Producătorul elvețian de panouri solare Meyer Burger a anunțat că lansează pregătirile pentru închiderea fabricii sale fotovoltaice de lângă Dresda, în estul Germaniei, prin oprirea producției la începutul lunii martie, grupul preferând să se concentreze pe Statele Unite, transmite agenția AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul face „primul pas” spre închiderea acestei fabrici, situată în Freiberg, prin oprirea producției „în prima jumătate a lunii martie”, a precizat grupul într-un comunicat.

Consumul de gaze în Europa, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani CITEȘTE ȘI Consumul de gaze în Europa, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani

Meyer Burger suferă din cauza excedentului de produse chinezești pe piața europeană și va cere acționarilor săi să se pronunțe prin vot asupra finanțării proiectelor sale în Statele Unite, unde companiile beneficiază de măsuri de sprijinire a reindustrializării, scrie G4Media.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
fotovoltaice