Minerii de la Paroșeni și Uricani își vor primii banii de salarii

Minerii de la Paroșeni și Uricani își vor primii banii de salarii
scris 6 dec 2016

Salariile restante ale minerilor de la Paroșeni și Uricani care s-au blocat în subteran au fost virate în conturi, după ce liderii de sindicat au încheiat, marți, în urma negocierilor, o convenție cu conducerea Complexului Energetic Oltenia și cu cea a Societății Naționale de Închideri Mine. Între timp, alți o sută de mineri din schimbul doi de la Uricani și Paroșeni s-au alăturat protestului celor peste 350 de ortaci.

Liderul Sindicatului Huila din Valea Jiului, Laszlo Domokos, a declarat pentru News.ro că discuțiile minerilor cu conducerile Complexului Energetic Hunedoara și Societății Naționale de Închideri Mine s-au finalizat după aproximativ patru ore.

”Am încheiat discuțiile, am căzut de acord, am încheiat și o convenție cu conducerea CEH și Societății Naționale de Închideri Mine, acum ne deplasăm la mine să le explicăm oamenilor ce am semnat. Între timp, în conturile Societății a intrat ajutorul de stat aferent lunii octombrie și deci au intrat în conturi și restanțele salariale”, a spus Laszlo Domokos.

Potrivit liderului sindical, cele două societăți își asumă să facă demersurile necesare astfel încât cantitatea de cărbune livrată să fie achitată în timp util, pentru ca salariile minerilor pe lunile decembrie și ianuarie să fie achitate.

ENGIE România a primit patru oferte pentru servicii de investigație și securitate. Contractul este estimat la 28,5 milioane lei pe 3 ani CITEȘTE ȘI ENGIE România a primit patru oferte pentru servicii de investigație și securitate. Contractul este estimat la 28,5 milioane lei pe 3 ani

În timp ce liderii de sindicat se aflau la negocieri, alți o sută de mineri din schimbul doi de la Uricani și Paroșeni s-au alăturat protestului și s-au blocat în subteran.

Marți dimineață, 350 de mineri de la Minele Paroșeni și Uricani s-au blocat în subteran, nemulțumii de întârzierile salariale.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva mineri
paroseni
uricani