Președintele turc Tayyip Erdogan a ratificat acordul cu Rusia pentru proiectul Turkish Stream

Președintele turc Tayyip Erdogan a ratificat acordul cu Rusia pentru proiectul Turkish Stream
scris 6 dec 2016

Acordul ruso-turc pentru construcția gazoductului Turkish Stream a intrat marți în vigoare în Turcia, în urma ratificării de către președintele Tayyip Erdogan, relatează agenția de presă Tass.

Ratificarea creează condițiile pentru implementarea practică a acordului, scrie News.ro.

Premierul turc Binali Yildirim a menționat acordul înainte de a pleca într-o vizită la Moscova.

”După cum știți, Parlamentul turc a aprobat acordul pentru proiectul Turkish Stream. Așteptăm ca și Duma de Stat din Rusia să facă același lucru”, a spus Yildirim.

Gazoductul va porni din regiunea rusească Krasnodar, va traversa Marea Neagră, urmând să ajungă în nord-vestul Turciei. Conducta ar urma să aibă o capacitate anuală de transport de 63 de miliarde de metri cubi de gaze.

Frank Timiș cere despăgubiri de 385 milioane dolari guvernului din Burkina Faso. Suma ar putea crește la 4 miliarde dolari, bugetul țării pe doi ani CITEȘTE ȘI Frank Timiș cere despăgubiri de 385 milioane dolari guvernului din Burkina Faso. Suma ar putea crește la 4 miliarde dolari, bugetul țării pe doi ani

Autoritățile din Rusia au anunțat proiectul Turkish Stream în decembrie 2014, pentru a înlocui South Stream, care a fost blocat de Uniunea Europeană.

Negocierile pentru acest proiect au fost suspendate o perioadă de timp, inclusiv din cauza crizei din relațiile bilaterale dintre Rusia și Turcia, provocate de doborârea unui avion de luptă rusesc de către armata turcă, la granița cu Siria.

În urma discuțiilor dintre președinții Erdogan și Vladimir Putin de la St. Petersburg, în luna august, cele două părți au decis reluarea proiectului.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkish stream
erdogan