Ministrul Energiei, atac la liderii politici din Gorj: au făcut "afaceri colosale" cu CE Oltenia, au furat fără rușine

Ministrul Energiei, atac la liderii politici din Gorj: au făcut "afaceri colosale" cu CE Oltenia, au furat fără rușine
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2016

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, i-a acuzat vineri, pe Facebook, pe liderii PNL și PSD din Gorj, care i-au cerut recent demisia, că nu au statură morală pentru a ține lecții, în condițiile în care au făcut "afaceri colosale" cu Complexul Energetic Oltenia și au contribuit la situația dificilă a companiei de stat și a angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul îi acuză pe politicienii PNL și PSD din Gorj că sunt toți responsabili de situația în care se află acum aceste companii, scrie News.ro

“În Oltenia se făceau afaceri dubioase de ani de zile și nu e ca și când nu ar fi știut toată lumea ce se întâmplă. Au început să apară dosarele penale și vor apărea și mai multe. Din păcate, un dosar penal nu se face pe vorbe, așa cum se dau declarațiile ipocrite”, a scris Grigorescu.

„Mi se cere demisia din Gorj! Nu e prima oară și sunt convins că nu va fi nici ultima oară. De data asta e un lider PNL, până acum mă obișnuisem cu cei de la PSD”, a menționat ministrul, pe contul său de Facebook.

Din cauza afacerilor politicienilor cu firmele de stat, statul pierde mereu și cei care plătesc sunt angajații obișnuiți, susține ministrul Energiei.

“Liderii politici din Gorj descoperă cu uimire că CEO e într-o situație financiară grea. Sigur că în calitate de afaceriști onești care au făcut afaceri colosale cu Complexul Energetic Oltenia nu aveau de ce să se îngrijoreze că propriile lor acte afectează compania și angajații ei”, afirmă Grigorescu, care îi acuză de ipocrizie pe liderii politici din Gorj.

“Ei bine, da, domnilor, ne întărim companiile acum și primii care pierd de data aceasta sunt politicienii conectați la țeava de bani”, aa avertizat ministrul.

Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect CITEȘTE ȘI Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect

Acesta îi transmite liderului PNL Gorj “care s-a trezit acum îngrijorat de situația de la CEO” că pentru a ține lecții ai nevoie de statură morală, iar “în cazul dumnealui cred că acest aspect îi lipsește cu desăvârșire”.

“Mai mult, cred că ar fi cazul să se preocupe să găsească răspunsuri oficiale la modul în care firmele în care e acționar au reușit să aibă contracte de milioane cu CEO”, a afirmat ministrul.

Grigorescu are și un mesaj pentru angajaților producătorului de energie.

“Angajaților de la CEO aș vrea să le spun că atunci când vă tremură sufletul pentru ziua de mâine, când frica e singurul lucru pe care îl simțiți, să vă așezați la o masă și să faceți liste cu oamenii care v-au mințit ani de zile și care v-au furat fără rușine, iar astăzi vă poartă de grijă. Banii familiilor dumneavoastră sunt în mașinile scumpe ale acestor politicieni și ale partenerilor lor de afaceri. Banii pentru educația copiilor dumneavoastră sunt în vile și piscinile potentaților din Gorj”, mai spune Grigorescu.

Complexul Energetic Oltenia a fost înființat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni și Craiova cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia. Domeniul principal de activitate este producția de energie electrică și termică, transportul și distribuția energiei termice.

Compania se află într-o situație financiară dificilă și estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri și cheltuieli.

Din cauza problemelor financiare, Complexul Energetic Oltenia disponibilizează în acest an 2.000 de angajați pe bază de voluntariat și va rămâne la sfârșitul anului cu circa 13.000 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul energiei
ce oltenia
victor grigorescu