Pe fondul disputelor KazMunayGas cu statul român, Rompetrol prezintă investițiile din semestrul I

Pe fondul disputelor KazMunayGas cu statul român, Rompetrol prezintă investițiile din semestrul I
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 aug 2016

Compania Rompetrol Downstream, deținută de grupul KMG International, controlat de kazahii de la KazMunayGas, a deschis două stații noi în prima jumătate a anului, la Orșova și în Sibiu, și a continuat modernizarea stațiilor existente, investițiile ridicându-se la peste 7 milioane dolari, sunt datele prezentate, joi, de companie. Până la sfârșitul acestui an, compania vrea să mai deschidă alte nouă stații noi de carburanți în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În acest moment, media zilnică a persoanelor care ne trec pragul este de aproximativ 60.000 - 80.000 de persoane. Toate măsurile luate în cadrul modernizării stațiilor ne-au asigurat o creștere a numărul persoanelor care au vizitat stațiile Rompetrol, cu 30% mai mult în luna iunie, comparativ cu începutul anului 2016", a declarat vicepreședinte KMG International, Cătălin Dumitru, citat de news.ro.

Grupul kazah vrea să continue dezvoltarea proiectelor planificate, care reprezintă un factor de stabilitate pe care grupul vrea să-l păstreze în cadrul afacerilor locale.

Fosta comunicatoare a lui Ponta de la semnarea memorandumului cu Rompetrol, numită de KMG International director de PR CITEȘTE ȘI Fosta comunicatoare a lui Ponta de la semnarea memorandumului cu Rompetrol, numită de KMG International director de PR

"În ceea ce privește modernizarea stațiilor, au fost finalizate lucrările pentru 130 de stații, din care 91 au fost modenizate în înterior având magazin Hei, iar 2 dintre stații sunt reconstrucții totale", au precizat reprezentanții companiei.

După ce va fi finalizat în România în perioada următoare, programul de investiții va fi continuat apoi în țările din regiune în care există benzinării Rompetrol -Moldova, Bulgaria și Georgia.

În paralel cu proiectul de modernizare, compania desfășoară și programul “Fii dealer Rompetrol”, care vizează transferul benzinăriilor Rompetrol din administrarea companiei în cea a partenerilor/dealerilor. Până în prezent sunt încheiate 105 parteneriate cu diverși antreprenori sau foști angajați ai stațiilor Rompetrol, din care 98 sunt deja operaționale.

În perioada următoare programul va continua, 31 de stații fiind disponibile pentru cei interesați, precizează compania.

KazMunayGas a demarat acțiunile în justiție împotriva României CITEȘTE ȘI KazMunayGas a demarat acțiunile în justiție împotriva României

În primul trimestru din 2016, compania și-a majorat cu 12% volumul produselor petroliere comercializate pe plan intern, până la 516.000 mc sau 408.000 tone.

KMG International deține circa 1.000 de benzinării în România, Georgia, Bulgaria, Moldova.

În România, compania operează peste 700 de stații de carburanți, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și trei stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău.

Grupul kazah care controlează Petromidia, preluată în 2007 de la omul de afaceri Dinu Patriciu, a încheiat recent un acord cu o companie chineză pentru cedarea controlului afacerilor din România.

În 29 aprilie, KazMunayGas și firma chineză China Energy Company Limited (CEFC) au semnat un acord prin care chinezii preiau controlul, printr-o companie mixtă în care CEFC are o participație majoritară, asupra afacerii din România a kazahilor, care include în principal două rafinării, Petromidia și Vega, și o rețea de distribuție.

Până în prezent nu este clar dacă problemele cu justiția românească ale grupului kazah ar putea pune piedici tranzacției cu grupul chinez.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol
investitii