Ministrul Energiei: România va produce, în anii următori, energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă

Ministrul Energiei: România va produce, în anii următori, energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă
scris 9 iul 2022

România va produce, în anii următori, energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză, spune ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"România va fi independentă energetic. Mergem înainte, investim strategic, iar țara noastră va avea independență și securitate energetică. Indiferent de cât de tare vor falsa trompetele rusești! Ca să fie foarte clar: în următorii ani, România va produce energie electrică pe bază de cărbune la capacitate maximă, pentru a trece peste această criză. Nu se închide nimic din ceea ce funcționează. Dar nu vom înlocui importul de gaze rusești cu importul de cărbune rusesc!", a punctat ministrul Energiei.

Shell va construi \ CITEȘTE ȘI Shell va construi "cea mai mare fabrică de hidrogen regenerabil din Europa"

El a reamintit, în context, decizia autorităților de a investi într-o centrală nouă care va produce energie electrică folosind gaz românesc.

"Aș dori ca trompetele rusești să răspundă la câteva întrebări legitime: cu ce cărbune ar putea funcționa o termocentrală pe huilă, în condițiile în care întreaga producție de huilă a României asigură funcționarea centralei de la Paroșeni (de 4 ori mai mică) doar pentru 2 - 3 zile pe săptămână? Trompetele rusești ar răspunde: Rusia!!! Rusia!!! Rusia!!! Să nu uităm că termocentrala de la Mintia nu are autorizație de mediu și suntem în proces la CJUE pentru faptul că am ținut-o deschisă până în 2021! De aceea am decis să investim într-o nouă centrală care va produce energie electrică folosind gaz românesc. Acest cântec fals intens promovat în spațiul public ne arată oare că trompetele rusești sunt deranjate că am început să scoatem gazele din Marea Neagră și vom avea suficient gaz românesc, inclusiv pentru producerea de energie electrică, și astfel nu vom importa de la ruși? Da, ne bazăm pe resursele românești. Sunt oare disperate trompetele rusești că România construiește cu partenerii strategici americani, canadieni și francezi reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și cu americanii SMR-uri", arată ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
ministru