MOL negociază preluarea participației deținută de Chevron la o exploatare uriașă de petrol din Azerbaidjan, pentru peste 2 miliarde de dolari

MOL negociază preluarea participației deținută de Chevron la o exploatare uriașă de petrol din Azerbaidjan, pentru peste 2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2019

Grupul ungar MOL negociază cu grupul american Chevron preluarea participației deținută de acesta la o exploatare uriață de petrol din Azerbaidjan, pentru peste 2 miliarde de dolari, au declarat trei surse bancare și din industrie implicate în discuții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Chevron și rivalul său american Exxon Mobil vor să își vândă participațiile la exploatarea Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) din Marea Caspică, care este operată de grupul BP, marcând retragerea acestor companii americane mari din statul din Asia centrală unde au fost prezente în ultimii 25 de ani, pentru a se concentra pe producția internă, scrie News.ro.

MOL a fost inițial interesată de participațiile ambelor companii americane la exploatarea azeră, dar a decis să facă o ofertă doar pentru deținerea de 9,57% a Chevron, au spus sursele.

România plătește cel mai mare preț din Europa pe gazele importate din Rusia: cu 6 euro/MWh peste cel achitat de Ungaria. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI România plătește cel mai mare preț din Europa pe gazele importate din Rusia: cu 6 euro/MWh peste cel achitat de Ungaria. Detalii - la Profit Energy.forum

Chevron și MOL au refuzat să comenteze.

Discuțiile au loc în timp ce guvernul ungar condus de premierul Viktor Orban vrea să dezvolte relații mai apropiate cu state din Asia centrală.

Exxon continuă să caute un cumpărător pentru participația de 6,8% deținută la exploatarea respectivă. Procesul de vânzare este condus de Bank of America Merrill Lynch, potrivit unor surse bancare.

“Exxon Mobil testează interesul din piață pentru activele de producție din Azerbaidjan. Continuăm să ne evaluăm activele în funcție de contribuția lor la satisfacerea nevoilor operaționale ale companiei, a obiectivelor financiare și a posibilei valori a acestora pentru alții”, a declarat Julie King, purtător de cuvânt al Exxon.

OMV Petrom anunță o nouă descoperire de gaze în apropierea zăcământului productiv Totea. Detalii - la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI OMV Petrom anunță o nouă descoperire de gaze în apropierea zăcământului productiv Totea. Detalii - la Profit Energy.forum

Bank of America Merrill Lynch a refuzat să comenteze.

Într-o prezentare făcută în acest an, MOL a anunțat că vrea să își mențină producția la 110.000-130.000 de barili echivalent de petrol pe zi până în 2023, adăugând în aceeași perioadă rezerve de 350 de milioane de barili de petrol și gaze.

Producția de petrol și gaze a MOL este concentrată în Croația și Ungaria, unde obține 64% din producția totală a grupului. MOL mai desfășoară activități de producție în Marea Nordului, Irak și Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
chevron