Niciun furnizor de apă, gaz sau curent nu are instalată aplicația INFP de alertă în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 grade

Niciun furnizor de apă, gaz sau curent nu are instalată aplicația INFP de alertă în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 grade

Sursa foto: Albund | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2017

Niciun furnizor de apă, gaz sau energie electrică nu a solicitat Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP) instalarea aplicației de alertă pentru reacție în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 grade, potrivit directorului general al INFP Constantin Ionescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constantin Ionescu a precizat că în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 4,5 sunt alertate centrala termică de la Pitești, Institutul de Cercetare pentru Fizică și Inginerie Nucleară de la Măgurele, Centrala Nucleară de la Cernavodă, Centrala Nucleară de la Kozlodui, Guvernul, Ministerul de Interne și Armata, scrie News.ro.

În schimb, furnizorii de energie energie electrică, gaz și apă nu au această aplicație de alertă în cazul unui cutremur, deși este gratuită.

"În plus, gazul la intrarea în clădiri nu poate fi oprit în cazul unui cutremur mare pentru că nu exista montate vane care să permită întreruperea furnizării gazului, a explicat directorul INFP, la dezbaterea "Bucureștiul Vulnerabil", privind riscul seismic.

Sâmbătă se împlinesc 40 de ani de la cutremurul din 1977, în care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai în București. 

viewscnt
Afla mai multe despre
infp
cutremur
gaz
curent