Nord Stream solicită peste 400 de milioane de euro de la asigurătorii săi pentru exploziile din 2022 care au rupt conductele către Germania pentru gaze rusești

Nord Stream solicită peste 400 de milioane de euro de la asigurătorii săi pentru exploziile din 2022 care au rupt conductele către Germania pentru gaze rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Nord Stream solicită peste 400 de milioane de euro (436 de milioane de dolari) de la asigurătorii să, pentru exploziile din 2022 care au rupt conductele destinate transportului de gaze rusești în Germania, arată dosarele instanței, transmite Reuters.

Nord Stream AG numește Lloyd's Insurance Company și Arch Insurance (UE) dac drept inculpați în procesul său, care a fost depus la Înalta Curte din Londra luna trecută, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, în benzinăriile OMV Petrom CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANPC a demarat o acțiune de amploare, la nivel național, în benzinăriile OMV Petrom

Compania, cu sediul în Elveția, a confirmat într-un e-mail că există o dispută contractuală la tribunalele comerciale din Londra între ea și asigurătorii sistemului de conducte.

”Cu toate acestea, cerem înțelegerea că nu suntem în măsură să furnizăm niciun comentariu detaliat la procedurile legale”, a spus echipa de comunicare a Nord Stream.

Dosarele instanței arată că actuala estimare preliminară a Nord Stream cu privire la ”costurile de dezhidratare și stabilizare a conductei, de a întreprinde o reparație completă și de a înlocui inventarul de gaze pierdute” este între 1,2 miliarde și 1,35 miliarde de euro.

Procesul Nord Stream mai spune că una dintre conducte arăta ”deformată” într-o zonă în care fusese avariată, dar ”părea netedă și tăiată” în alta.

Lloyd's a refuzat să comenteze. Arch nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Procesul se concentrează pe exploziile din septembrie 2022 care au rupt conductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2.

Suedia – care luna trecută a renunțat la anchetă – și Germania au găsit ambele urme de explozibili legate de incident, sugerând că a fost un act deliberat.

Electrica anunță noi măsuri pentru clienți CITEȘTE ȘI Electrica anunță noi măsuri pentru clienți

Rusia și Occidentul, aflate în conflict asupra invaziei ruse în Ucraina, s-au arătat cu degetul unul spre celălalt. Fiecare a negat orice implicare și nimeni nu și-a asumat responsabilitatea.

Nord Stream, în procesul său, dă în judecată toți asigurătorii care subscriu la politica sa de operare offshore privind toate riscurile, precum și politica sa privind excesul de toate riscurile.

Potrivit documentelor instanței, Nord Stream dă în judecată Lloyd's în nume propriu și ca reprezentant al altora care subscriu polițe emise de asigurători, inclusiv Munich Re, care a refuzat să comenteze.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream ag
gazoducte