Noul guvern al Italiei va extinde concesiunile de forare pentru gaze naturale în Marea Adriatică

Noul guvern al Italiei va extinde concesiunile de forare pentru gaze naturale în Marea Adriatică
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2022

Noul guvern al Italiei va extinde concesiunile de forare pentru gaze naturale în Marea Adriatică, a declarat prim-ministrul Giorgia Meloni, în încercarea de a dubla producția Romei la 6 miliarde de metri cubi pe an și de a reduce prețurile energiei pentru firme., transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura va lua forma unui amendament la un decret guvernamental care urmează să fie aprobat în Parlament în următoarele zile, a declarat Meloni.

GRAFICE Exportul de gaz rusesc prin Turk Stream s-a redus cu o treime, în urma micșorării cererii din România și Ungaria CITEȘTE ȘI GRAFICE Exportul de gaz rusesc prin Turk Stream s-a redus cu o treime, în urma micșorării cererii din România și Ungaria

Guvernul are în vedere concesiuni pe 10 ani, pentru a fora între nouă și 12 mile în largul coastei adriatice a Italiei, extragând până la 15 miliarde de metri cubi de gaz, a declarat ministrul Energiei, Gilberto Pichetto Fratin, la o conferință de presă alături de Meloni.

Un proiect al programului văzut de Reuters stabilea limita de extracție la 10 miliarde de metri cubi pe o perioadă de 15 ani, arată News.ro.

Conform planurilor Romei, gazele din noua producție națională va fi vândut firmelor italiene mari consumatoare de energie, la un preț cuprins între 50 și 100 de euro pe megawat oră, a spus Meloni - o reducere în comparație cu prețurile de pe piața europeană a gazelor.

Italia se străduiește să găsească noi surse de gaze, care să înlocuiască importurile din Rusia, care reprezentau a anul trecut proximativ 38% din consumul total, înainte de invazia Moscovei în Ucraina.

Creșterea planificată a producției interne va asigura doar o mică parte din nevoile Italiei, cu contribuții mai decisive provenind din acordurile de import recent semnate cu țări precum Algeria, Norvegia, Congo și Azerbaidjan.

Ecologiștii spun că Roma ar trebui să facă mai mult pentru a accelera lansarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană.

Zece state europene au convenit vineri să precizeze anul acesta cum vor limita creditele de export pentru proiectele de combustibili fosili din străinătate, dar au renunțat la un proiect de angajament de a pune capăt în mod explicit acestui sprijin, după retragerea Italiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea adriatica
gaze
italia