Enel și Brenmiller Energy Ltd. au inaugurat un sistem inovator de stocare a energiei cu ajutorul rocilor, în Toscana

Enel și Brenmiller Energy Ltd. au inaugurat un sistem inovator de stocare a energiei cu ajutorul rocilor, în Toscana
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 nov 2022

Grupul Enel și Brenmiller Energy Ltd. au inaugurat un sistem inovator de stocare a energiei cu ajutorul rocilor la centrala din Toscana, Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Grupul Enel și Brenmiller Energy Ltd. (Nasdaq: BNRG) au inaugurat un sistem inovator și sustenabil de stocare a energiei la centrala din Santa Barbara, Toscana, în municipalitatea Cavriglia (provincia Arezzo), în prezența președintelui regiunii Toscana, Eugenio Giani, a primarului orașului Cavriglia - Leonardo Degl'Innocenti o Sanni, a ambasadorului desemnat al Israelului în Italia, Alon Bar, precum și în prezența directorului Enel Green Power and Thermal Generation, Salvatore Bernabei, a directorului Innovability® din cadrul Enel, Ernesto Ciorra, și a președintelui și CEO-ului Brenmiller Energy, Avi Brenmiller”, anunță grupul.

Scopul acestui proiect de Stocare a Energiei Termice (TES) este de a construi un sistem inovator de stocare termică la centrala din Santa Barbara, care este complet sustenabil și capabil să accelereze tranziția energetică.

Integrarea sistemului TES în cadrul centralei electrice deja existente permite Enel și Brenmiller să testeze tehnologia în teren, în condiții de operare dificile și la scară largă. Sistemul oferă timpi reduși de pornire a centralei electrice și viteză mai mare în variațiile de sarcină, caracteristici de performanță necesare pentru a permite utilizarea eficientă a energiei regenerabile.

Prețurile petrolului, în creștere CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului, în creștere

Sistemul poate fi folosit pentru a stoca excesul de energie produs din surse regenerabile sub formă de căldură pentru a oferi servicii de decarbonizare clienților industriali și pentru a integra soluții de stocare cu instalațiile regenerabile pe termen lung.

Brenmiller Energy a dezvoltat tehnologia în Israel și a furnizat sistemul de stocare, iar Enel a integrat sistemul în cadrul centralei sale din Santa Barbara și a ajutat la validarea performanței acestuia într-un mediu real.

Tehnologia TES utilizează un proces de încărcare și descărcare în două etape pentru a furniza energie termică. În timpul fazei de încărcare, aburul produs de instalația din Santa Barbara trece prin conducte pentru a încălzi rocile adiacente zdrobite; în timpul fazei de descărcare, căldura acumulată este eliberată pentru a încălzi apa sub presiune și a genera abur pentru energie electrică. Sistemul TES, primul de acest fel, poate stoca până la 24 MWh de căldură curată la o temperatură de aproximativ 550°C, timp de cinci ore, oferind rezistență semnificativă centralei electrice.

Nou jucător pe piața regenerabilelor: Austriecii de la CCE vin să construiască în România. \ CITEȘTE ȘI Nou jucător pe piața regenerabilelor: Austriecii de la CCE vin să construiască în România. "România este foarte angajată să își extindă capacitatățile de energie regenerabilă, eforturile sale sunt cu mult peste media europeană."

”Flexibilitatea și compatibilitatea sunt două componente fundamentale ale unui sistem electric eficient și fiabil, care poate fi alimentat din ce în ce mai eficient prin stocare. Această testare ne permite să validăm o categorie de tehnologii inovatoare și sustenabile în segmentul stocării pe termen lung, ceea ce va permite o integrare tot mai mare a surselor regenerabile în rețea”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO Enel Green Power and Thermal Generation.

Această soluție face posibil ca sursele regenerabile să fie mai fiabile, mai flexibile și reziliente și poate fi folosită pentru a decarboniza sectoarele care au nevoie de căldură la temperaturi ridicate, a declarat Ernesto Ciorra, director Innovability® al Enel.

”Mai mult decât atât, nu implică utilizarea materialelor rare și poate fi realizată folosind pietre disponibile în orice parte a planetei, astfel încât este scalabilă într-un mod durabil peste tot. Le mulțumim colegilor din hub-ul din Tel Aviv pentru că au găsit această soluție și colegilor noștri italieni pentru că au implementat-o, mulțumim și pentru sprijinul financiar care decurge din colaborarea dintre guvernele italian și israelian”, a spus Ernesto Ciorra.

Sistemul TES de la centrala electrică Enel Santa Barbara din Toscana este primul de acest fel care oferă stocare de energie termică la scară pentru utilități și oferă utilizatorilor comerciali și industriali o cale viabilă către decarbonizare, precizează Avi Brenmiller, președinte și CEO al Brenmiller Energie.

”TES face, de asemenea, posibilă adăugarea de surse regenerabile suplimentare la rețea, cu o mai mare fiabilitate. Credem că succesul acestui moment reflectă tipurile de colaborări inovatoare necesare pentru a asigura tranziția economiei globale de la un grad mare de dependență, deși în scădere, de combustibilii fosili, la o rețea energetică 100% curată, flexibilă și accesibilă”, a afirmat el.

Colaborarea dintre Enel și Brenmiller a luat naștere ca parte a unui protocol de colaborare italo-israelian menit să accelereze cooperarea între companiile israeliene și marile industrii italiene. Proiectul a fost finanțat parțial de Autoritatea Israeliană pentru Inovare, care a sprijinit Brenmiller cu o finanțare de 1 milion de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
tehnologie
toscana
inovatie
stocare energie in roci