Noul premier al Marii Britanii intenționează să înghețe facturile la energie timp de 18 luni

Noul premier al Marii Britanii intenționează să înghețe facturile la energie timp de 18 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Liz Truss, care a devenit premier al Marii Britanii, intenționează să înghețe facturile la energie timp de 18 luni și va permite ca firmele care furnizează gaze și electricitate să poată obține împrumuturi de la Guvern pentru subvenționarea acestor facturi, relatează BBC, citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul maxim al energiei pe care companiile din sector îl vor putea percepe gospodăriilor din Marea Britanie începând din 1 octombrie a fost stabilit la 3.549 lire (4.202 euro) pe an, ceea ce reprezintă o creștere de 80%, după cum a anunțat pe 26 august autoritatea britanică de reglementare Ofgem.

Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa CITEȘTE ȘI Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa

Dată fiind gravitatea situației, Truss intenționează să anunțe joi noul său plan pentru a ajuta familiile britanice, conform BBC.

Potrivit planului lui Truss, Guvernul va garanta împrumuturile companiilor de energie care le vor utiliza pentru a îngheța sau măcar a reduce facturile iarna care vine și următoarea, scrie Agerpres.

Detaliile legate de modul în care vor fi ajutate companiile mici pentru a face față scumpirilor energiei sunt în curs de revizuire, mai scrie BBC.

"Este liniștitor faptul că Executivul ia în considerare în mod serios sprijinul pe care îl poate oferi companiilor în aceste timpuri atât de dificile", a declarat pentru mass-media Alex Veitch, reprezentantul Camerelor de Comerț britanice.

"Dar rămâne de văzut dacă aceste planuri vor merge suficient de departe pentru a oferi ajutorul de care multe companii au nevoie cu disperare", a adăugat el.

Conform Băncii Angliei, inflația interanuală poate ajunge la finele anului la 13% și țara poate intra în recesiune înainte de a se încheia 2022, o situație care poate să dureze și în 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
facturi
marea britanie