Nuclearelectrica a contractat livrări de energie electrică în valoare de 29,5 milioane lei către Electrica Muntenia Nord

Nuclearelectrica a contractat livrări de energie electrică în valoare de 29,5 milioane lei către Electrica Muntenia Nord
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 apr 2017

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica a încheiat miercuri contracte cu Muntenia Nord pentru livrarea de energie electrică angro în valoare de 29,5 milioane lei, până în iunie 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nuclearelectrica a angajat livrări de energie electrică în valoare toată de 29,49 milioane lei către Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord prin mai multe contracte.

Contractele de vânzare de energie electrică angro vizează perioada 1 iulie 2017 – 30 iunie 2018. Conform documentului citat, plata energiei electrice va fi anticipat în 2 tranșe pentru fiecare din contracte. Factura pentru avansul I va fi emisă în luna premergătoare lunii de livrare pentru perioada 1-15 a lunii respective de livrare, aceasta reprezentând contravaloarea energiei electrice ce urmează a fi livrată în prima tranșă. Cu 15 zile înainte de livrare va fi emisă factura pentru avansul II, respectiv perioada între ziua 16 a lunii și ultima zi a lunii de livrare  Plata va fi cel mai târziu în a 6-a zi lucrătoare de la data transmiterii facturii.

Nuclearelectrica desființează acuzațiile Ministerului Energiei: Contractul pentru uraniu nu a fost reziliat de SNN CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica desființează acuzațiile Ministerului Energiei: Contractul pentru uraniu nu a fost reziliat de SNN

Compania, care a prelungit cu 4 luni mandatul directorului general Daniela Lulache, a cunoscut un avans consistent al capitalizării bursiere de la începutul anului. Prețul de închidere al titlurilor cu simbolul SNN din sesiunea de tranzacționare de ieri, de 7,09 lei/acțiune, este cu 47,55% mai mare decât prețul de la începutul anului.

Trendul puternic bursier, susținut de volume excepționale în ultimele săptămâni de tranzacționare de la BVB a fost antrenat de știrile privind distribuția de dividende. Memorandumul guvernamental care prevede ca 90% din profitul net al societăților de stat să fie repartizat către acționari a ajutat la ducerea prețului către reperul de 6,4 lei/acțiune, în timp ce zona de 7,00 lei/acțiune este tatonată în condițiile promovării ordonanței de urgență care prevede posibilitatea distribuirii de dividende suplimentare din rezervele constituite prin alocarea profitului nerepartizat în anii anteriori.

În baza ultimului act normativ, Fondul Proprietatea (FP) a inițiat o propunere care prevede distribuirea unui dividend special de 1,50 lei/acțiune, dar și majorarea cuantumului dividendului aferent aferent profitului net din 2016 față de propunerea inițială.

Cumulate cele 2 dividende se ridică la o valoare brută de 1,8557 lei/acțiune și, raportate la ultimul preț de piață al închiderii de ieri de 7,09 lei/acțiune, ar oferi, în cazul unui vot favorabil în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, un randament net de 24,86%.

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearlectrica
electrica muntenia nord
bvb
bursa
daniela lulache
dividende