Nuclearelectrica a încheiat un contract de 35,4 milioane lei cu Electrica Furnizare

Nuclearelectrica a încheiat un contract de 35,4 milioane lei cu Electrica Furnizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2017

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica va asigura livrări în valoare de 35,4 milioane lei către Electrica Furnizare în anul 2018.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Nuclearelectrica (SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a încheiat un contract în valoare de 35,39 milioane de lei cu Electrica Furnizare, pentru vânzarea de energie angro între 1 ianuarie și 31 decembrie 2018. ”Plata se va efectua cel mai târziu în a șaptea zi lucrătoare de la data transmiterii facturii. Factura se emite în prima zi lucrătoare a lunii imediat următoare lunii de livrare”, arată un comunicat al companiei citat de news.ro.

Electrica Furnizare, filială a Grupului Electrica, s-a înființat în iulie 2011, prin fuziunea fostelor filiale Electrica Furnizare Muntenia Nord, Electrica Furnizare Transilvania Nord și Electrica Furnizare Transilvania Sud.

Electrica Furnizare are ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electrice și funcționează în 18 județe ale țării. De asemenea, compania are și licență de furnizare gaze naturale.

OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani CITEȘTE ȘI OMV Petrom a înregistrat cea mai ridicată marjă de rafinare trimestrială din ultimii doi ani

Nuclearelectrica a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 133,78 milioane lei (29,2 milioane euro), în creștere de 77 de ori față de perioada similară a anului trecut, pe fondul creșterii producției și a încasărilor. Producția de energie a companiei a crescut în primul semestru cu 5,5%, la 5.066 GWh, ”în condițiile unei opriri planificate semnificativ mai reduse a unității planificate să intre în oprirea planificată”, arată raportul companiei.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele șase luni cu 20,2%, la 869,7 milioane lei. Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Acționarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participație de 82,49%. SNN are o capitalizare de 2,26 miliarde lei (491,3 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
electrica furnizare