Grecia așteaptă oferte angajante pentru preluarea DESFA. Transgaz, scoasă din cursă luna trecută

Grecia așteaptă oferte angajante pentru preluarea DESFA. Transgaz, scoasă din cursă luna trecută
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2017

Autoritățile elene așteaptă oferte angajante pentru preluarea transportatorului național de gaze naturale DESFA până la finele anului. În cursa pentru privatizarea DESFA au rămas compania spaniolă Regasificadora del Noroeste și o asociere de patru investitori, compania românească Transgaz fiind descalificată la începutul lunii septembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform angajamentelor asumate față de creditorii internaționali, Grecia trebuie să privatizeze DESFA în acest an. De achiziția pachetului de 66% de acțiuni pus în vânzare s-au arătat interesate patru companii și două consorții, inclusiv asocierea formată din Transgaz și compania franceză GRTGaz.

Potrivit presei elene, asocierea româno-franceză a fost respinsă, luna trecută, din cauză că cele două companii nu îndeplineau o serie de cerințe legale.

Companiile care asigură stocurile de urgență de petrol vor putea delega obligația unor operatori cu sediu și capacitate de stocare în orice alt stat UE CITEȘTE ȘI Companiile care asigură stocurile de urgență de petrol vor putea delega obligația unor operatori cu sediu și capacitate de stocare în orice alt stat UE

Alături de asocierea Transgaz-GRTgaz, au mai depus scrisori de interes consorțiul Snam/Enagas International/Fluxys/Nederlandse Gasunie (Italia-Spania-Belgia-Olanda) și patru companii, anume Powerglobe LLC (Qatar), Integrated Utility Services (SUA), divizia europeană a Macquire Infrastructure and Real Assets (MIRA) și Regasificadora del Noroeste (Spania), pe lista scurtă fiind selectate Regasificadora del Noroeste și asocierea Snam/Enagas International/Fluxys/Nederlandse Gasunie.

“Investitorii sunt pe cale să obțină acces la datele DESFA. Obiectivul este ca ofertele angajante să fie depuse până la finele anului”, au declarat, miercuri, pentru Reuters, surse la curent cu situația.

HRDAF, autoritatea elenă din domeniul privatizării, a refuzat să comenteze.

DESFA asigură transportul spre Grecia a gazelor din Bulgaria și Turcia.

Anul trecut, compania a reușit vânzări de 170 milioane euro și un profit net de 34 milioane euro, având active fixe de 1,3 miliarde euro și controlând rețeaua de gaze din Grecia.

viewscnt
Afla mai multe despre
desfa
grecia
privatizare
oferte angajante
transgaz