Guvernul a avizat Programul de iarnă în domeniul energetic

Guvernul a avizat Programul de iarnă în domeniul energetic
scris 11 oct 2017

Guvernul a aprobat Programul de iarnă în domeniul energetic, fiind luată în calcul, pentru sezonul rece 2017-2018, o creștere medie a consumului de energie electrică de 1,1% față de programul anterior. Pornind de la aceleași date, Guvernul estimează pentru perioada de iarnă o producție de 23,5 TWh de energie electrică și 7,5 milioane de gigacalorii energie termică.

Guvernul a avizat Programul de iarnă în domeniul energetic

Totodată, având în vedere cantitatea de energie electrică de 23.514 GWh prognozată de producători a fi realizată în intervalul de referință, precum și de consumul de energie electrică estimat de DEN la 22.294 GWh, rezultă disponibil un sold de export-import de 1.220 GWh.

Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați CITEȘTE ȘI Au fost stabilite prețurile cu care românii cu panouri solare pe case își vor putea vinde energia produsă distribuitorilor. Încă nu se știe cum vor fi impozitați

Estimările lunare ale acestui sold pentru perioada decembrie – martie pornesc de la 280 MW și ajung până la 915 MW  putere medie.

Luna trecută, ministrul Energiei a anunțat că Executivul va aproba programul de iarnă, alcătuit pe un scenariu mult mai pesimist decât anul trecut, menționând că toți producătorii și furnizorii de energie electrică și gaze au fost înștiințați și pregătiți.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
energia
iarna