O parte dintre angajații Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul pentru că nu și-au primit salariile

O parte dintre angajații Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul pentru că nu și-au primit salariile
scris 6 ian 2020

Peste o sută de angajați ai Termocentralei Mintia au întrerupt lucrul luni dimineață, nemulțumiți că nu și-au primit salariile, aceasta deși sâmbătă, au primit asigurări că salariile vor fi achitate miercuri.

Energeticienii de la Termocentrala Mintia, județul Hunedoara, nu au intrat luni în posturi, întrerupând lucrul. Angajații poartă discuții cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pentru rezolvarea situației legate de salariile neachitate, scrie News.ro.

ANALIZĂ PROFIT TV Anul debutează cu maxime istorice, conflict în Orientul Mijlociu și mărfuri mai scumpe CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Anul debutează cu maxime istorice, conflict în Orientul Mijlociu și mărfuri mai scumpe

Reprezentanții CEH au dat asigurări, sâmbătă, că toți angajații care nu și-au primit la timp avansurile salariale le vor încasa miercuri, 8 ianuarie. Anunțul a fost făcut, sâmbătă, la sediul Instituției Prefectului Județul Hunedoara, unde a avut loc o întâlnire între reprezentanți ai conducerii CEH, ai principalelor sindicate ale minerilor, ai energeticienilor și ai conducerii Primăriei Municipiului Deva, pentru a fi analizate cauzele și a se stabili soluțiile prin care să fie rezolvată problema întârzierii plăților salariale către o parte a angajaților.

”În urma situației prezentate a reieșit că drepturile salariale prevăzute a fi fost acordate angajaților CEH în 30 decembrie au fost plătite parțial din cauza sumelor insuficiente existente în contul companiei. Conducerea CEH a luat decizia de a fi plătite doar salariile angajaților din subteranul Văii Jiului”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă al Prefecturii Hunedoara.

Astfel, nu au primit aceste drepturi bănești energeticienii de la Mintia și Paroșeni, precum și personalul administrativ din cadrul CEH.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
termocentra mintia
salarii