Oleg Deripaska își reduce participația la grupul En+, care deține aproape 50% din Rusal, drept concesie oferită SUA

Oleg Deripaska își reduce participația la grupul En+, care deține aproape 50% din Rusal, drept concesie oferită SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2018

Miliardarul rus Oleg Deripaska a decis să își reducă participația la grupul En+, care deține aproape 50% din producătorul de aluminiu Rusal, oferind Statelor Unite această concesie în schimbul relaxării sancțiunilor impuse recent de Washington, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deripaska va demisiona din consiliul de administrație al En+, compania holding care are în proprietate o participație de aproape 50% la United Co. Rusal, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Miliardarul a mai acceptat, în principiu, să își reducă participația la En+, care va numi noi directori, scrie News.ro

Anunțul arată că miliardarul este dispus să se retragă cel puțin parțial din afacerile sale, pentru a convinge Statele Unite să relaxeze sancțiunile care au exclus Rusal și En+ de pe piețele occidentale și au provocat haos în lanțurile de aprovizionare cu aluminiu la nivel global. Totuși, nu este clar dacă aceste concesii vor fi suficiente pentru a satisface autoritățile americane.

ANRE plusează în \ CITEȘTE ȘI ANRE plusează în "meciul" cu distribuitorii de energie: vrea să le reducă cu peste o treime întreg profitul garantat, nu doar pentru anumite investiții. Precedenta măsură similară, menită să scadă facturile la curent, a dus la litigii în instanță

”Puteți vedea presiunile comerciale îndreptate asupra autorităților americane pentru a rezolva problema, iar aceasta ar putea fi o soluție curată. În trecut au mai fost făcute lucruri de acest gen, așa că în teorie ar putea funcționa”, a spus Anthony Woolich, partener la firma Holman Fenwick Willan din Londra.

Trezoreria americană a anunțat că soluția pentru atenuarea sancțiunilor este vânzarea și cedarea controlului asupra companiei de către Deripaska. Reducerea participației de către o persoană sancționată nu reprezintă în mod necesar o bază pentru scoaterea de pe lista sancțiunilor, a declarat un purtător de cuvânt în această săptămână.

Prețurile aluminiului au scăzut în urma anunțului de vineri cu până la 3,1%, pe fondul apeculațiilor că informația va atenua tensiunile din piață. Acțiunile de la bursa din Rusia și-au accentuat creșterile.

Persoane aproape situației au declarat joi că Deripaska intenționează să păstreze controlul asupra Rusal. În ultimele zile, Deripaska a schimbat conducerea de vârf a Rusal, pentru a concentra atenția asupra sancțiunilor, intenționând să se implice direct în această problemă, au arătat sursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
oleg deripaska
en+