OMV depreciază cu două miliarde de euro valoarea activelor din cauza retragerii din Rusia

OMV depreciază cu două miliarde de euro valoarea activelor din cauza retragerii din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 apr 2022

Grupul austriac OMV a anunțat că a decis să ajusteze cu două miliarde de euro valoarea activelor sale din cauza retragerii din proiectul gazoductului "Nord Stream 2" și a reevaluării activităților sale din Rusia după debutul invadării Ucrainei, transmite APA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Luna trecută, acționarul majoritar de la OMV Petrom a anunțat că Rusia nu va mai una din regiunile sale cheie, alăturându-se altor mari companii energetice occidentale care au decis să se retragă din Rusia, scrie Agerpres.

Pus în fața unui val de pensionări, operatorul centralei nucleare Cernavodă contractează head-hunter pentru a angaja peste 600 de oameni, de la mecanici la șefi. Val de pensionări și emigrări, experți plecați în Emiratele Arabe Unite CITEȘTE ȘI Pus în fața unui val de pensionări, operatorul centralei nucleare Cernavodă contractează head-hunter pentru a angaja peste 600 de oameni, de la mecanici la șefi. Val de pensionări și emigrări, experți plecați în Emiratele Arabe Unite

Potrivit OMV, grupul a recurs la o depreciere de un miliard de euro în legătură cu proiectul gazoductului Nord Stream 2, care a fost oprit de autoritățile de la Berlin. În plus, au fost decise ajustări ale valorii contabile la două entități rusești prin intermediul cărora OMV deține o participație de 24,99% la zăcământul de gaze Yuzhno Russkoye din Rusia, ceea ce înseamnă o lovitură suplimentară de un miliard de euro.

Aceste deprecieri vor fi incluse în rezultatele financiare pe primul trimestru, care urmează să fie date publicității în data de 29 aprilie.

De asemenea, OMV a anunțat vineri că producția sa de hidrocarburi a scăzut în primul trimestru al acestui an, până la 457.000 de barili echivalent petrol pe zi, de la 491.000 barili echivalent petrol pe zi în ultimul trimestru al anului trecut. Această scădere se datorează în principal unei diminuări a producției de gaze, până la 262.000 de barili echivalent petrol pe zi în T1 2022, de la 298.000 barili echivalent petrol pe zi în T4 2021.

În schimb, marja de rafinare a OMV (un indicator al profitabilității afacerilor cu petrol și gaze naturale) a urcat până la un nivel record de 9,75 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T1 2022, de la 6,25 dolari pentru un baril de echivalent petrol în T4 2021 și 1,68 dolari pentru un baril de echivalent petrol în primul trimestru al anului trecut.

"Impactul pozitiv al unei marje de rafinare mai mari a fost contracarat de creșterea costurilor cu utilitățile și a cotațiilor la țiței brut", a precizat grupul austriac.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
active
rusia