OMV investește 40 de milioane de euro în extinderea și modernizarea rafinăriei Burghausen

OMV investește 40 de milioane de euro în extinderea și modernizarea rafinăriei Burghausen
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 ian 2021

OMV va investi 40 de milioane de euro pentru extinderea și modernizarea instalației de cracare și sectorului petrochimic de la rafinăria sa Burghausen din Germania, a anunțat miercuri grupul energetic austriac, într-un comunicat de presă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsurile sunt menite să majoreze capacitatea de producție de etilenă și propilenă. În urma planificatei redresări a rafinăriei, modernizarea diviziilor ar urma să fie lansată în trimestrul trei din 2020, deși lucrările inițiale de bază sunt în desfășurare, a informat OMV.

Valul de frig va susține prețurile la energie până la primăvară CITEȘTE ȘI Valul de frig va susține prețurile la energie până la primăvară

Extinderea instalației de cracare va facilita o creștere anuală a producției de etilenă și propilenă de aproximativ 50.000 de tone metrice, pentru a face față majorării cererii de produse petrochimice în "Triunghiul chimic din Bavaria" și pe piețele internaționale, precizează grupul energetic austriac, scrie Agerpres.

Etilena și propilena sunt materii prime importante pentru o serie de produse industriale, cum ar fi componentele auto și cele pentru sectorul energiei regenerabile, detergenții și medicamentele.

Luna trecută, OMV a vândut un lanț de 285 de benzinării din sudul Germaniei pentru suma de 485 de milioane de euro, către grupul britanic EG.

Grupul austriac a precizat că rămâne angajat față de restul operațiunilor sale din Germania, care sunt concentrate pe operațiunile de petrochimie de la rafinăria din Burghausen.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
burghausen