OMV Petrom anunță o investiție de 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi

OMV Petrom anunță o investiție de 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2022

OMV Petrom investește în următorii trei ani aproximativ 130 milioane de euro la rafinăria Petrobrazi pentru construirea unei noi unități de produse aromatice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acesta va funcționa la standarde moderne de operare BAT (Best Available Technology) cu impact redus asupra mediului. Capacitatea de procesare a noii unități este de circa 1.500 tone/zi de benzină reformată.

EXCLUSIV Aberațiile haosului legislativ. Alimentarea cu gaze a sediilor celui mai mare furnizor autohton, Engie, a fost preluată în regim de ultimă instanță de OMV Petrom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Aberațiile haosului legislativ. Alimentarea cu gaze a sediilor celui mai mare furnizor autohton, Engie, a fost preluată în regim de ultimă instanță de OMV Petrom

"Cererea pentru benzină continuă să fie robustă în zona de sud-est a Europei. În paralel cu dezvoltarea ofertei noastre de produse de mobilitate alternativă, vrem să asigurăm pentru clienții noștri produsele de care au nevoie, la standarde ridicate de mediu. Urmează și alte investiții semnificative la Petrobrazi, atât pentru eficiența tehnologică a rafinăriei, cât și pentru producția de bio-combustibili de generația a doua", a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing

Procesul de înlocuire a actualei unități de produse aromatice se va realiza în perioada 2023 - 2025. Unitatea de produse aromatice care operează în prezent la Rafinăria Petrobrazi a fost pusă în producție în anul 1961. Aceasta este singura instalație din cadrul unei rafinării românești care poate asigura obținerea de benzină la standarde europene.

Noua unitate de produse aromatice va fi pusă în funcțiune în anul 2026. Aceasta va asigura continuitate în producția de benzină cu conținut volumetric de benzen mai mic de 1%, conform standardelor europene actuale.

Toluenul poate fi folosit în fabricarea benzinei comerciale cu cifră octanică îmbunătățită, dar poate fi utilizat și ca solvent în industria chimică pentru obținerea de vopseluri, adezivi sau în procese de obținere a produselor de pielărie.

Rafinăria Petrobrazi are o capacitate totală de procesare a țițeiului de 4,5 milioane de tone pe an.

Începând din 2005, OMV Petrom a investit mai mult de 1,8 miliarde de euro în rafinărie, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
petrobrazi