OMV Petrom colectează ulei de la consumatorii casnici, cu recompense pentru cine predă uleiul

OMV Petrom colectează ulei de la consumatorii casnici, cu recompense pentru cine predă uleiul
scris 15 apr 2021

OMV Petrom va colecta, începând cu 1 mai, în 40 de stații din întreaga țară, ulei alimentar uzat din consumul casnic, numărul punctelor de colectare urmând să crească cu alte 10 stații odată ce acestea vor primi autorizațiile necesare pentru preluarea și colectarea uleiului uzat.

Potrivit companiei, în România, consumul anual de ulei alimentar este estimat la 10 litri per locuitor, cu un potențial de reciclare de 8 litri per locuitor.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Clienții vor fi și recompensați pentru uleiul predat. Astfel, în perioada 1 mai – 31 decembrie, clienții stațiilor OMV care vor aduce minimum 2 litri de ulei alimentar uzat vor primi, în schimb, o cafea VIVA Clasic sau un voucher de cafea.

OMV Petrom precizează că 1 litru de ulei alimentar uzat poate polua până la 1 milion de litri de apă, un volum similar celui pe care îl poate consuma un adult timp de 14 ani.

FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția CITEȘTE ȘI FOTO Soluție inovatoare pentru toți șoferii cu probleme pe traseu. În mai puțin de 5 minute ai soluția

O soluție pentru reducerea poluării cu ulei alimentar este valorificarea superioară a acestuia în diverse procese industriale pentru obținerea de biodiesel. Uleiul colectat în stațiile OMV va fi preluat de către o companie parteneră și utilizat pentru producerea de biodiesel.

Lista punctelor de reciclare din stațiile OMV o puteți găsi aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
ulei
biodiesel