Petrolul crește puternic, pe fondul așteptărilor privind avansul cererii globale

Petrolul crește puternic, pe fondul așteptărilor privind avansul cererii globale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 apr 2021

Cotațiile petrolului se apreciază puternic în a doua jumătate a sesiunii de tranzacționare miercuri, pe fondul așteptărilor privind creșterea cererii globale în a doua parte a anului.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Într-un raport publicat astăzi, Agenția Internațională pentru Energie (IEA) și-a îmbunătățit estimările referitoare la cererea de petrol, preconizând o creștere semnificativă începând cu al doilea semestru. Totodată, IEA estimează că producția globală va fi majorată cu până la 2 milioane de barili pe zi pentru a face față creșterii cererii, scrie Reuters.

Prețurile petrolului, care au avansat cu circa 2% după publicarea raportului, și-au accelerat creșterea după ce Administrația americană pentru Informații în Energie (EIA) a anunțat scăderea stocurilor din SUA cu aproape 6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 9 aprilie.

Amenințări de grevă - Se ascut cuțitele în \ CITEȘTE ȘI Amenințări de grevă - Se ascut cuțitele în "provinciile" est-europene ale imperiului Gupta. Siderurgiștii cehi de la Liberty Ostrava: Respingem opțiunea de a împrumuta certificate CO2 combinatului român din Galați!

În jurul orei 18:10 (ora României), petrolul Brent era în urcare cu 4,1%, la 66,29 dolari/baril, după ce anterior a atins un maxim intraday de 66,41 dolari/baril.

Cotațiile petrolului WTI avansau cu 4,52% față de referința de marți, la 62,88 dolari/baril, cel mai ridicat preț începând cu 18 martie.

Datele privind revenirea economiilor chineză și americană au sprijinit cotațiile aurului negru în perioada recentă, însă încetinirea campaniilor de vaccinare anti-Covid și creșterea numărului infecțiilor în țări ca India și Brazilia au frânat avansul în ultima săptămână.

“Întârzierile legate de derularea campaniilor de vaccinare și numărul cazurilor globale apropiat de vârful înregistrat în ianuarie sunt susceptibile să limiteze ferm avansul cotațiilor pe termen scurt”, a comentat Vandana Hari, analist la Vanda Insights.  

 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii petrol
pret petrol
iea
cererea globala de petrol