OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze

OMV Petrom: Scădere de peste 5% a producției de petrol și gaze

Foto dreamstime.com

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 10 iul 2023

Principalul producător de petrol și gaze, OMV Petrom, și-a redus producția de hidrocarburi în cel de-al doilea trimestru al anului cu 5,3% sau 6,4 mii barili echivalent petrol (bep) pe zi, comparativ cu cea din aceeași perioadă a anului trecut și cu 2,2% sau 2,6 mii bep/zi, comparativ cu cea din primul trimestru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producția de gaze a scăzut mai accelerat, cu 6,2% sau 3,9 mii bep/zi comparativ cu trimestrul al doilea al anului trecut, în timp ce cea de petrol s-a diminuat doar cu 4,3% sau 2,5 mii bep/zi.

În perioada aprilie-iunie 2023, OMV Petrom a extras 55 mii bep de petrol pe zi și 58,7 mii bep gaze pe zi.

Și vânzările de hidrocarburi ale grupului au avut o evoluție similară, scăzând de la 60,8 mii bep/zi în aceeași perioadă a anului trecut la 57,5 mii bep pe zi, în cazul țițeiului, și de la 54,8 mii bep/zi la 51,2 mii bep/zi, în cazul gazelor.

DOCUMENT Schema de ajutoare pentru producătorii de materiale de construcții CONSTRUCTPLUS se va derula pe 4 ani - cu buget de 150 milioane euro anual. Finanțări diferențiate pe tipuri de investiții, companii și regiuni. Bucureștiul, exclus CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schema de ajutoare pentru producătorii de materiale de construcții CONSTRUCTPLUS se va derula pe 4 ani - cu buget de 150 milioane euro anual. Finanțări diferențiate pe tipuri de investiții, companii și regiuni. Bucureștiul, exclus

Prețul mediu realizat la țițeiul comercializat de companie a fost de 67,62 dolari/baril, în scădere cu o treime față de cel de 101,62 dolari/baril obținut în trimestrul al doilea al anului trecut.

Rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi a fost de doar 31%, aceasta aflându-se în revizie programată.

Cifrele raportate de OMV Petrom pe trimestrul al doilea

Cifrele raportate de OMV Petrom pe trimestrul al doilea

Și marja de rafinare a scăzut de la 24,2 dolari/baril la 11,17 dolari/baril.

Vânzările de gaze către terți au crescut, în pofida producției în scădere, de la 8,68 în perioada aprilie-iunie 2022 la 9,35 TWh, ca urmare a faptului că nu a mai fost ars gaz în centrala electrică de la Brazi, care s-a aflat și ea în revizie. Drept urmare, producția de electricitate a companiei a fost nulă în trimestrul al doilea al acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
producție
petrol
gaze
omv petrom