OMV Petrom scoate la licitație un contract de foraj pe uscat care poate ajunge la peste 40 milioane dolari

OMV Petrom scoate la licitație un contract de foraj pe uscat care poate ajunge la peste 40 milioane dolari
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 4 aug 2016

OMV Petrom, cea mai mare companie de țiței și gaze din România, a scos la licitație un acord-cadru pe 4 ani pentru achiziția de servicii de foraj pe uscat în țară, a cărui valoare poate ajunge la peste 40 milioane dolari, fără TVA, în funcție de evoluția pieței petroliere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Scopul acordului-cadru constă în asigurarea accesului OMV Petrom la resursele necesare pentru prestarea serviciilor de foraj din România, cu instalații de foraj având 320 MT sarcină în cârlig", se arată în anunțul licitației.

Compania, controlată de grupul austriac OMV și la care statul român deține peste 20% din acțiuni, urmărește încheierea unui acord cadru pe 4 ani cu un singur contractor. În funcție de necesitățile celor de la OMV Petrom, valoarea totală a acordului-cadru este estimată într-o plajă extrem de largă, respectiv între 700.000 și peste 40 milioane dolari.

Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect CITEȘTE ȘI Isărescu a decis să își dezvăluie salariul, după ce, în ultima vreme, s-au făcut mai multe speculații pe acest subiect

În interiorul acordului-cadru ce urmează a fi semnat se vor atribui maximum 4 contracte subsecvente, fiecare cu durată estimată de un an și cu valoare estimată între 700.000 și peste 8,5 milioane dolari. Lucrările vor necesita între 30 și 1.715 de zile de operare, pe toată durata acordului-cadru.

Pot participa la licitație companii care au înregistrat în ultimii 3 ani o medie anuală a cifrei de afaceri de cel puțin 8 milioane dolari.

"Entitatea contractantă informează potențialii ofertanți despre riscul posibil pe care l-ar putea suporta entitatea contractantă și operatorii economici în timpul derulării procedurii ca urmare a dinamicii industriei petroliere. În consecință, entitatea contractantă își rezervă dreptul de a anula această procedură de atribuire datorită dinamicii mediului, care nu este sub controlul OMV Petrom", se mai menționează în anunțul licitației.

Ofertele pot fi trimise până pe 5 septembrie, iar data limită de evaluare a acestora este 30 septembrie.

Dosar penal pentru un posibil plagiat al primarului Sectorului 3, Robert Negoiță CITEȘTE ȘI Dosar penal pentru un posibil plagiat al primarului Sectorului 3, Robert Negoiță

OMV Petrom a revenit pe profit în primul trimestru al acestui an, cu un rezultat net pozitiv de 288 milioane lei, cu 17% mai mic decât în perioada similară din 2015, după ce în ultimele 3 luni din 2015 suferise pierderi de 1,68 miliarde lei. Per total, anul trecut, OMV Petrom a raportat pierderi de 690 milioane lei, ca urmare a prăbușirii cotațiilor la țiței pe piețele internaționale.

"Valoarea investițiilor (inclusiv lucrările de explorare și evaluare capitalizate) pentru 2016 este estimată la aproximativ 0,7 miliarde euro, cu circa 20% mai mică față de 2015, din care aproximativ 85% va fi dedicată proiectelor din upstream, care includ, printre altele, activități de foraj, reparații capitale și proiecte de redezvoltare a zăcămintelor. Investițiile de explorare sunt estimate să scadă cu aproximativ 50% față de nivelul ridicat din 2015", se arată în raportul OMV Petrom pe primul trimestru din 2016.

Compania mai estimează că media anuală a producției la nivel de grup va înregistra o scădere de până la 4% în 2016 comparativ cu 2015, în principal din cauza reducerii investițiilor, creșterii numărului de sonde neeconomice, precum și lucrărilor planificate de optimizare a instalatiilor de suprafață de la zăcământul Totea Deep în semestrul al doilea din 2016.

OMV Petrom își propune, pentru anul acesta, executarea a circa 950 de lucrări de reparații capitale și forarea a aproximativ 40 de sonde noi, precum și măsuri de reducere a costurilor, cum ar fi diminuarea tarifelor pentru forajul de sonde noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
petrom
pret titei
pret petrol
foraj sonde
titei si gaze
petrol si gaze
profit omv petrom
pierderi omv petrom