OMV Petrom și Eldrive instalează 30 de stații de încărcare rapidă în benzinăriile OMV din România și Bulgaria

OMV Petrom și Eldrive instalează 30 de stații de încărcare rapidă în benzinăriile OMV din România și Bulgaria
scris 28 mai 2020

OMV Petrom a instalat, în parteneriat cu Eldrive, cel mai mare operator de puncte de încărcare electrice din regiune, două stații de încărcare rapidă în două benzinării OMV din Bulgaria, urmând ca, în următorii doi ani să extindă proiectul la alte 28 de benzinării din România și Bulgaria. Un ciclu de încărcare rapidă pentru 80% din capacitatea bateriei va dura aproximativ 40 de minute.

Ca urmare a acestei inițiative, România și Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, situate, în mod accesibil, în stațiile din rețeaua OMV. Eldrive va instala și va fi operatorul punctelor de încărcare.

Primele două stații din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) și șoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) și au avut, deja, primii clienți.

“Credem că viitorul mobilității va presupune un mix de carburanți, convenționali și alternativi și, în același timp, sustenabili din punct de vedere economic și al mediului. În ceea ce privește soluțiile alternative, pentru autoturisme și vehiculele ușoare, pe distanțe scurte, mașinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele și transport pe distanțe mai mari, luăm în considerare ca potențiale soluții CNG și LNG, care au o eficiență energetică mai mare și emisii mai scăzute. Ne bucurăm să oferim clienților noștri posibilitatea de a-și încărca rapid vehiculele electrice în timp ce beneficiază de celelalte servicii oferite în stațiile noastre de carburanți”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea Downstream Oil.

FOTO Imagini satelitare arată blocajul provocat de coronavirus în economia americană CITEȘTE ȘI FOTO Imagini satelitare arată blocajul provocat de coronavirus în economia americană

„Acest parteneriat este un pas crucial pentru dezvoltarea rețelei noastre de încărcare, precum și pentru mobilitatea electrică din regiune. Noile stații de încărcare le vor permite proprietarilor de vehicule electrice să circule fără griji în Bulgaria, România și între cele două țări. Suntem foarte mândri că Eldrive nu este doar cea mai mare rețea de încărcare din regiune pentru mașini electrice, ci și una dintre cele mai mari rețele din Sud-Estul Europei. Parteneriatul cu OMV Petrom reprezintă o mare recunoaștere pentru noi și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm la acest proiect”, a declarat Stefan Spassov, CEO Eldrive.

OMV Petrom este prezent pe piața de distribuție de carburanți în România, Moldova, Bulgaria și Serbia, operând o rețea de 800 de stații de alimentare sub mărcile OMV și Petrom.

La finalul anului trecut erau, în România, aproximativ 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice și hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

Rețeaua Eldrive are peste 210 puncte de încărcare în Bulgaria și România. Rețeaua funcționează prin aplicația smartphone Eldrive, cu ajutorul căreia utilizatorii pot vedea informații în timp real despre locația, tipul, prețul și starea stației alese precum și pentru a efectua plata.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
petrom
eldrive
stații
automobile electrice