OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea prețurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021

OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea prețurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2021

OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea prețurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021, a declarat duminică secretarul general al organizației, Mohammad Barkindo, înaintea unei reuniuni de luni a marilor producătorilor de petrol, între care și Rusia, la care vor discuta nivelul producției în luna februarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Pe fondul semnelor promițătoare, perspectiva primei jumătați a anului 2021 este foarte amestecată și există încă numeroase riscuri care trebuie gestionate”, a spus Barkindo.

Acesta a vorbit la o întâlnire a experților din cadrul OPEC și al aliaților acesteia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, potrivit remarcilor publicate de OPEC, scrie News.ro.

Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public. Cel care nu se vaccinează își asumă că poate să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital sau la terapie intensivă CITEȘTE ȘI Raed Arafat: Eu o să mă vaccinez public. Cel care nu se vaccinează își asumă că poate să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital sau la terapie intensivă

Întâlnirea OPEC+ va avea loc luni.

În decembrie, OPEC+ a decis să crească producția de petrol cu 0,5 milioane de barili pe zi, începând din ianuarie, în cadrul unei creșteri treptate cu 2 milioane de barili pe zi în acest an, dar unii membri au pus sub semnul întrebării o nouă majorare, din cauza răspândirii infecțiilor de coronavirus.

OPEC+ a fost nevoită anul trecut să reducă livrările de petrol cu 9,7 milioanede barili pe zi, ulterior a atenuat restricțiile la 7,7 milioane de barili pe zi, iar ultima oară la 7,2 milioane de barili pe zi, pentru luna ianuarie.

Prețul petrolului Brent a încheiat anul 2020 la peste 50 de dolari pe zi, nivel care este cu peste o cincime sub cel din aceeași perioadă a anului precedent, dar de peste două ori mai mare comparativ cu minimele atinse în aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol
pret