Iranul a informat Națiunile Unite că va îmbogăți uraniu la o puritate de 20%

Iranul a informat Națiunile Unite că va îmbogăți uraniu la o puritate de 20%
scris 2 ian 2021

Iranul a informat agenția nucleară a Națiunilor Unite că intenționează să îmbogățească uraniu la o puritate de 20%, nivel atins înainte de acordul nuclear internațional din 2015, la baza de producție Fordow, care este îngropată într-un munte, a anunțat, vineri, agenția, transmite Reuters.

Acest anunț este cel mai recent dintr-o serie de anunțuri adresate de Iran Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, referitoare la intențiile sale de a încălca acordul nuclear, ca reacție la retragerea Washingtonului din acord și la reimpunerea sancțiunilor americane împotriva Teheranului, scrie News.ro.

Endesa a inaugurat două centale solare în Spania, de 86 MW, investiție de 60 de milioane de euro CITEȘTE ȘI Endesa a inaugurat două centale solare în Spania, de 86 MW, investiție de 60 de milioane de euro

Măsura este una dintre multele menționate într-o lege adoptată luna trecută de Parlamentul iranian, ca reacție la uciderea celui mai reputat cercetător în domeniul nuclear al Iranului, atribuită de către Teheran Israelului.

Prin astfel de măsuri, Iranul complică eforturile președintelui ales american Joe Biden de a readuce Statele Unite în acest acord.

”Iranul a informat agenția că, pentru a respecta o lege adoptată recent de Parlament, intenționează să producă uraniu cu o puritate de 20% la Centrala de Îmbogățire a Carburantului Fordow”, a anunțat agenția într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
uraniu
onu