OPEC: Cererea de petrol va rămâne ridicată în a doua jumătate a anului 2018

OPEC: Cererea de petrol va rămâne ridicată în a doua jumătate a anului 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2018

Cererea mondială de petrol se va menține ridicată în a doua jumătate a anului 2018, potrivit unei estimări a unei comisii tehnice a OPEC, care sugerează că piața poate absorbi o creștere a livrărilor organizației, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții OPEC se reunesc vineri pentru a decide politica referitoare la producție, pe fondul apelurilor unor consumatori mari, cum sunt Statele Unite și China, de a tempera creșterea prețurilor și a susține economia globală prin suplimentarea livrărilor, scrie News.ro

Liderul de factor al OPEC, Arabia Saudită, și Rusia au propus relaxarea treptată a limitelor aplicate producției, care sunt în vigoare de la începutul anului 2017, în timp ce alți membri ai organizației, respectiv Iran, Irak, Venezuela și Algeria, sunt împotrivă.

Iran, Venezuela și Irak vor să blocheze majorarea producției de petrol de către OPEC și Rusia CITEȘTE ȘI Iran, Venezuela și Irak vor să blocheze majorarea producției de petrol de către OPEC și Rusia

Trei surse din cadrul OPEC au declarat că o comisie tehnică, comisia economică a organizației, s-a întâlnit luni pentru a revizui perspectivele pieței și a le prezenta miniștrilor Petrolului din țările membre, în această săptămână.

”Dacă OPEC și aliații săi vor menține livrările la nivelul lunii mai, atunci piața ar putea fi în deficit în următoarele șase luni”, a spus una din surse.

O altă sursă a declarat că perspectivele pieței petrolului vor rămâne solide  în a doua jumătate a anului.

”Unele țări, între care Algeria, Iran și Venezuela, au spus în comisie că încă se opun unei majorări a producției”, a spus una din surse.

Rusia și Arabia Saudită au propus ca statele din OPEC și din afara OPEC să crească producția de petrol cu 1,5 milioane de barili pe zi, a declarat luni ministrul petrolului din Ecuator, Carlos Perez.

Măsura ar anula practic actuala reducere a producției de 1,8 milioanede barili de petrol pe zi, care a contribuit la echilibrarea pieței în ultimele 18 luni și a urcat prețurile petrolului la aproape 80 de dolari pe baril, de la un minim de 27 de dolari atins în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec