OPEC: Cererea globală de petrol va crește anul viitor la un nivel record

OPEC: Cererea globală de petrol va crește anul viitor la un nivel record
scris 15 iul 2020

Cererea globală de petrol va crește anul viitor la un nivel record - șapte milioane de barili pe zi (bpd) - datorită redresării economiei mondiale în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar va rămâne sub nivelul din 2019, se arată în raportul lunar publicat marți de Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), transmite Reuters.

De asemenea, cererea pentru țițeiul produs de OPEC ar urma să crească în 2021 cu șase milioane bpd, la 29,8 milioane de barili pe zi, previzionează cartelul, scrie Agerpres.

E.ON construiește o centrală fotovoltaică de peste 600.000 euro pentru compania vâlceană Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de hârtie tissue din țară CITEȘTE ȘI E.ON construiește o centrală fotovoltaică de peste 600.000 euro pentru compania vâlceană Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de hârtie tissue din țară

Este primul raport în care OPEC evaluează piața petrolului din 2021. Estimarea nu include riscurile negative care s-ar putea materializa în 2021, cum ar fi tensiuni comerciale între SUA și China, un nivel ridicat al datoriilor sau un al doilea val de infecții, se arată în raport.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
opec