OX2 o numește pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager pentru România

OX2 o numește pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager pentru România

Lăcrămioara Diaconu-Pințea

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2023

OX2, companie suedeză care dezvoltă energie regenerabilă, a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea, anterior la OMV Petrom și membră a directoratului Complexului Energetic Oltenia, în funcția de Country Manager OX2 România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

OX2 a intrat pe piața din România în 2021, prin achiziționarea unui proiect eolian onshore de 300 MW. De atunci, compania a pus bazele unei echipe locale care se ocupă de dezvoltare, construcție și tranzacționare și a crescut portofoliul la 500 MW în proiecte eoliene onshore.

ULTIMA ORĂ Șeful ANAF amenință OMV CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Șeful ANAF amenință OMV

OX2 a numit-o pe Lăcrămioara Diaconu-Pințea în funcția de Country Manager, cu misiunea de a continua extinderea portofoliului în domeniul tehnologiilor - eoliană, solară, stocare de energie și hidrogen. Din poziția de membru al Directoratului, deținută în ultimii trei ani, a condus procesul de transformare a Complexului Energetic Oltenia.

Lăcrămioara Diaconu-Pințea îi va succeda lui Alexandru Nicoare, care a asigurat interimatul funcției de Country Manager.

OX2 își desfășoară activitatea pe 11 piețe din Europa: Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Lituania, Polonia, România, Franța, Spania, Italia și Grecia. Vânzările în 2021 au fost de aproximativ 5 miliarde de coroane suedeze.

Compania are aproximativ 350 de angajați și sediul central în Stockholm, Suedia. OX2 este listată pe Nasdaq Stockholm din 2022

viewscnt
Afla mai multe despre
lăcrămioara diaconu-pințea
ox2