Petrolul atinge un nou maxim al ultimelor 2 luni. Barilul de Brent urcă spre 53 dolari

Petrolul atinge un nou maxim al ultimelor 2 luni. Barilul de Brent urcă spre 53 dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 iul 2017

Cotațiile petrolului au atins astăzi un nou maxim al ultimelor două luni, extinzând câștigurile consistente, de peste 9%, înregistrate săptămâna trecută, creșterile fiind alimentate de așteptările investitorilor privind încetinirea producției din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În jurul orei 11:30, petrolul Brent era în creștere cu 2,21%, până la 52,63 dolari pe baril, în timp ce petrolul West Texas Intermediate (WTI) se tranzacționa la 49,85 dolari pe baril, în urcare cu 0,26% față de referință, după ce anterior a sărit, pentru scurt timp, de pragul de 50 dolari pe baril.

Brent-ul a atins un maxim intraday de 52,90 dolari pe baril în prima parte a ședinței bursiere de luni, preț la care nu a mai fost tranzacționat din 25 mai, potrivit Reuters.

Principalele trei companii petroliere controlează peste 80% din piața autohtonă de carburanți. Care au fost primii 9 jucători de pe această piață anul trecut CITEȘTE ȘI Principalele trei companii petroliere controlează peste 80% din piața autohtonă de carburanți. Care au fost primii 9 jucători de pe această piață anul trecut

Săptămâna trecută, cotațiile petrolului WTI au urcat cu aproape 8,6%, iar Brent-ul s-a apreciat cu 9,3%, pe fondul optimismului privind reducerea producției și a stocurilor de petrol din SUA.

Fundamentele continuă să indice un echilibru crescut pe piața petrolului, susțin analiștii băncii australiene ANZ, citați de MarketWatch. În plus, prețurile pentru contractele futures cu livrare în luna septembrie sunt peste cele consemnate pentru petrolul cu livrare la o dată ulterioară, semn că cererea imediată este robustă și piața se consolidează, notează banca.

Scăderea stocurilor de petrol și a numărului de sonde active din SUA pe parcursul ultimelor săptămâni au alimentat speranțele din piețe legate de plafonarea boom-ului din sectorul petrolului de șist, responsabil pentru ieftinirea accentuată a cotațiilor petroliere din ultimii ani.

Însă unii analiști avertizează că avansul prețurilor este de scurtă durată.

Producătorii americani au demonstrat că se adaptează și își revin rapid, spune Ric Spooner, analist-șef al CMC Markets, care estimează că prețurile petrolului vor fluctua într-un interval de 45-50 dolari pe baril, o creștere peste acest nivel fiind de natură să încurajeze majorări ale producției în SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
cotatii
brent
wti